Psühholoogid: mehed reageerivad blondiinidele alateadlikult

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma üks kuulsamaid blondiine, USA seltskonnatibi Paris Hilton
Maailma üks kuulsamaid blondiine, USA seltskonnatibi Paris Hilton Foto: Reuters / Scanpix.

Prantsuse psühholoogide sõnul reageerivad mehed blondidele naistele alateadlikult.

Teadlased tegid vabatahtlike katsealustega lihtsa katse, kus mehed pidid lahendama kirjalikke loogikaülesandeid ja neile näidati samal ajal kas blondide või brünettide naiste fotosid, kirjutab Sciencedaily.

 

«Mehed reageerisid alateadlikult blondidele naistele. Blondiine nähes nende sooritusvõime kahanes ja nad tegid rohkem vigu,» leidsid teadlased. 

Uurijad lisasid, et kõige paremini tegid teste ainult brünettide naiste pilte näinud katsealused ja kõige halvemini ainult blondiinide fotosid näinud mehed.  

Uuringu autori Thierry Meyeri sõnul näitas katse, et stereotüübid on ühiskonnas üsna levinud ja neile reageeritakse alateadlikult.

«Saime kinnituse, et blondid naised mõjuvad meeste mõtlemisvõimet,  sest mehed ei suutnud keskenduda. Samas reageerisid mehed endale teadvustamata neile naistele, jäljendades «lolli blondiini» käitumismustrit,» arvas Meyer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles