Palju õnne, Elu24 fotograaf Jelena Rudi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Rudi
Jelena Rudi Foto: Ruslan Bardash

Täna tähistab oma sünnipäeva Elu24 fotograaf Jelena Rudi.

Palju õnne Elu24 poolt!

Jelena Rudi on vabakutseline pressifotograaf, kelle põhivaldkonnaks on kultuuri- ja seltskonnaelu pildistamine. Tema pildid on ilmunud riigi suurimates väljaannetes, praegu ta teeb koostööd portaalidega Postimees.ee ja Elu24.ee.

Jelena süda kuulub aga muusikale ning juba viis aastat on ta pildistanud ka erinevaid kontserte. Naise portfoolios on sellised šõud nagu AC/DC, Metallica, Rammstein, Kylie Minoque, Lady Gaga, Guns N' Roses, Hurts, Lenny Kravitz. Jedward jms.

Käesoleva aasta suvel sai Jelena pilte imetleda tema esimesel personaalsel fotonäitus THREE SONGS NO FLASH. Tegemist on inglise keelse fraasiga, mis on  tuttav igale kontsertfotograafile. See on kontserdi korraldajate põhireegel - kontserdile akrediteeritud fotograafid saavad pildistada ilma välguta vaid esimese kolme loo ajal.

Praktikas tähendab see seda, et fotograafil on pildisatmiseks aega 10-15 minutit. Seda saab teha  photopit’ist - kitsast tsoonis rahva ja lava vahel või üldse publiku seest. See on ekstreemne olukord, mis nõuab fotograafilt väga häid tehnilisi teadmisi ja kiiret reaktsiooni.

Kontsertfotograafia nõuab suurt pühendumist ja armastust muusika vastu. Kaosest saab võitjana välja tulla ainult siis, kui fotograaf teab mis kontserdil toimub või tajub mis kohe toimuma hakkab.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles