Sel aastal tuuakse PÖFFile moefilmide eriprogramm

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yves Saint-Laurent
Yves Saint-Laurent Foto: SIPA / SCANPIX

PÖFFi moefilmide eriprogrammis linastuvad sel aastal filmid, mis tutvustavad nii nimekaid moekunstnikke kui ka glamuursena näiva moemaailma telgitaguseid.

30. novembril algava eriprogrammi raames saab näha viit hiljuti valminud moealast dokumentaalfilmi. Tegemist on esimese korraga, mil Eestis moele pühendatud filmiprogrammi näidatakse.

Eriprogramm tuuakse vaatajateni koostöös rõivabrändiga Monton. Firma turundusjuhi Helen Meiuse sõnul tuli idee moefilme näidata mitmetest varasemalt nähtud moedokumentaalidest. «Kuna Eestis keegi moefilmide näitamisega ei tegele, otsustasime ise moehuvilistele sellist võimalust pakkuda,» rääkis Meius.

Meiuse kinnitusel võiks moefilmid huvi pakkuda nii PÖFFi tavakülastajatele kui ka kõigile teistele, kel huvi moe vastu.

Montoni moefilmide eriprogramm näitab moemaailma tähtede Yves Saint Laurenti, Marc Jacobsi ning Karl Lagerfeldi töö- ja eraelu, vaatab luksusmärkide telgitagustesse ning tutvustab disainereid ja brände, mis Eestis tuntud ei ole.

Eriprogrammi kuuluv «Celebration» räägib Yves Saint-Laurent´i veidi nukrast moemaailmast, «Lagerfeld Confidential» tutvustab Chaneli moemajas töötava ning oma hiigelaegu nautiva Karl Lagerfeldi elu.

Programmi kuuluvad veel Marc Jacobsi karjäärile keskenduv «Marc Jacobs & Luis Vuitton», Veneetsia filmifestivalil auhindu võitnud Hiina film «Useless» ning Taani noorte moekunstnike edulugu «Punk Royal - a brand on the arse».

Iga moefilmi juhatab sisse moega seotud põnev persoon, kes räägib oma mõtetest-tunnetest seoses näidatava filmiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles