Haigutus oleks mehe tapnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigutus
Haigutus Foto: art.com

Suurbritannias oleks üks mees haigutuse tõttu peaaegu oma elu kaotanud.

34-aastane, kolme lapse isa Ben Shire hakkas endale hommikul teed tegema, kui teda tabas suur haigutus, kirjutab The Telegraph.

Mees haigutas suure suuga, kuid haigutuse tagajärjel läksid tal lõualuud paigast. Siis tekkis mehel õhupuudus, ta kaotas teadvuse ning polnud enam võimeline hingama ega neelama.

Ben Shire`i abikaasa helistas päästeteenistusse ja kohale saabunud kiirabibrigaad püüdis mehe hingamist taastada.

Kiirabiarstidel kulus mehe hingamise ja neelamise täielikuks taastamiseks ning lõualuude paikapanemiseks neli tundi.

«Mul oli selline tunne, et mu kurku on kaks sõrme aetud ja ma lämbun. Mida rohkem ma paanikasse sattusin, seda rohkem püüdsin hingata. Normaalne hingamine polnud aga võimalik,» meenutas Ben Shire.

Arstid soovitasid mehel tulevikus ettevaatlikumalt haigutada.

«Haigutuse ajal lõualuude paigast nihkumine on küllaltki levinud probleem. Need, kellele see olukord tekib, soovitame ette kummardada või külili heita, et pinge kaoks ja näolihased saaksid lõtvuda,» selgitasid arstid.

Arstid jätkasid, et lõualuude paigast nihkumise ja lahtijäämise tagajärjel võib tekkida lämbumistunne selle tõttu, et suu hakkab pingest rohkem sülge tootma ja see vajub kurku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles