«Laulupealinnast» pidi täna lahkuma Tartu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupealinn, Tartu
Laulupealinn, Tartu Foto: Viktor Burkivski

Tänases «Laulupealinn» saates said kõige vähem hääli Kohila, Laagri ja Tartu. Žürii päästis ka seekord väljalangejate hulgast Laagri. Hääletuse teises voorus kogus kõige vähem hääli Tartu.

Ekspertidena on seekord ametis Anne Veski, Villu Tamme ja Ženja Fokin.

Kohila - Birgit Õigemeel: Birgiti missiooniks oli seekord laulda koos oma sugulastega ja ülesanne oli kerge, sest laulvaid Õigemeeli on Kohilas õige palju. Nii moodustas Birgit oma õdedega tüdrukutebändi, mille viiendaks liikmeks kutsuti onutütar. Spice Grilsi «Wannabe» kõlas nende esituses väga vürtsikalt.

Anne Veski: Number oli lahe, nad sobivad hästi kokku. Vaatasin, et tantsusamm muutus vahepeal töntsiks aga lõpus said te selle täpsemaks. Eksimusi oli vähem kui Spice Grilsi enda kontserdil. Lootsin muidugi, et neid ei tule teil üldse sisse. Kokkuvõttes oli see tore.

Villu Tamme: Ma ei armasta üldse poiste- ja tüdrukutebände. Aga see on ainukene laul, mis mulle Spice Grilsi reperuaarist meeldib. Teie bändis ei olnud muidugi blondi, punapead ... . Aga kokkuvõttes selline ebakorrektsus sobis.

Ženja Fokin: Õigemeeled on sõiduvees. Hommikune aeroobika segas laulmist aga 90ndate ajastu oli kohal. Teil oli endal lõbus ja see paistis välja.

 

Tartu - Toomas Lunge: Tartus toimus sel nädalal saateks valmistumine akadeemilises õhkkonnas, Toomase partneriks oli professor Eero Vainikko Tartu Ülikooli matemaatika informaatikateaduskonnast. Ettekandele tuli professori enda kirjutatud imeilus laul «Aeg».

Anne Veski: Mulle meeldis trummarimängija, kes hoidis selle loo koos. Kitarrist ei naeratanud kordagi. Aga professor sai hästi hakkama. Teil jäi sisemisest energiast puudu. Emotsioon peab rohkem välja tulema, teil see puudus. 

Villu Tamme: Tuli meelde, et kuulsin siseinfot, kus Lunge avaldas soovi saatest lahkuda. Lunge valis hea laulu ja sellega te välja veel ei kuku. Muide, ma tean veel ühe pungibändi professorit, kes laulab sama rahulikult kui Eero. Ma arvan, et Eero peaks ühe korraliku pungibändi tegema, see sobiks hästi.

Ženja Fokin: Kõik on väga hästi. Laul tekitas suuri tundeid. Sain uuesti kinnitust, et Tartus on kampsunid moes. Endiselt tuletan meelde, et Tartu mulle meeldib ja seal on väga toredaid boheemlaseid. Ilus oli kuulata eestikeelset laulu. Minujaoks oli see liiga rahulik. Aga teile see sobis.

 

Kärdla – Ott Lepland: Otiga koos astus kodukoha eest võitlusse Kärdla Ühisgümnaasiumi segakoor. Sel nädalal korduvalt Hiiumaal proovides käinud Ott tõdes, et valik õigustas end igati. Leonhard Coheni «Hallelujah» kõlas ühises esituses eriti võimsalt.

Anne Veski: Mulle väga meeldis. Ott sa oled super. Siiamaani, kes on tulnud kooriga, siis neil olnud trump. Väga ehe oli, pisar tuli silma. Eestlastele läheb see kooriga esitamine peale.

Villu Tamme: See imeline meloodia on mind ka varem heldima pannad. Ma arvan, et Leonhard Coheni loost «Hallelujah» ei tohiks kaverit teha. Siiamaani pole see muusikutel veel hästi välja tulnud.  Sa pead olema madala häälega ja rabe. Selle laulu süda läks kaduma. See esitus oli Coheni jaoks liiga võimas. Mulle tundub, et soomlastele läheb ka see tänane esitus peale, kuna Soome lipust on kooril kleidid tehtud.

Ženja Fokin: Väga kõva. Sellist möllu ja energiat. Antud loo puhul mõju see, et te tulite massiga ja võlusite vokaaliga.

 

Kohtla-Järve – Tanja Mihhailova: Nunnumeetri lööb seekord põhja Tanja, kel partneriks särtsu täis poiss Kermo Vinkler (8). Kermo on tuntust kogunud laste lauluvõistlustel, lisaks sellele on ta ka edukas väike breikar. Oma breigioskuseid demonstreerib Kermo ka saates, esitades koos Tanjaga loo «Tere läks kaduma».

Anne Veski: Väga meeldis. Mina paneks Kohtla-Järve laulpealinnaks. Kermo on väga julge poiss.

Villu Tamme: Arvasin, et hakatakse nunnudusel rõhuma, aga seekord oli vastupidi. Kermo on juba staar. Mulle tundus, et Tanja jäi isegi varju. Kermo lavaline elu saab olema väga võimas.

Ženja Fokin: Tanja on alati tuntud oma värvikusega, ükskõik mida ta ette ei võta. Kermo oli tubli. Lapsed oma eheduses ja siiruse mõjuvad alati.

 

Laagri – Koit Toome: Koidu ülesandeks oli moodustada trio ning mees kutsus kaaslasteks Karl Madise ja Uku Suviste. Karl Madis on Laagris elanud üle kümne aasta ja sinna ka maja ehitanud. Nõmmekas Uku Suviste astub aga rõõmuga naabri Laagri eest välja. Ettekandele tuli «Viimane vaatus» Anne Veski repertuaarist.

Anne Veski: Seda kõrget häält olen ma ennemgi Koidu suust kuulnud, seda siis suvel minu tuuri raames. Minu meelest oli see lahe. Arvan, et Peeter Vähi rolli selles laulus teeb Koit hästi järele.

Villu Tamme: Mulle meeldib, kui mehed laulavad peenikse häälega. Võib-olla mitte hevibändid. Mulle meenus Darkness, kelle ühe loo peamine osa see kõrge hääl oligi.

Ženja Fokin: Nii kõrgelt laulmas pole ma teid varem kuulnud. Sammud ja gruuv oli juures.

Saatest on juba välja langenud Otepää ja Pärnu. Saate lõpus avalikustati kolm kõige vähem hääli saanud paika, kelle hulgast eksperdid said päästa ühe, ülejäänud kaks esitasid oma laulud uuesti, seejärel selgus uue telefonihääletuse tulemusena saatest lahkuja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles