Tehvandi suusarada üha pikeneb

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandil on avatud 1,7 km kunstlumest suusarada.
Tehvandil on avatud 1,7 km kunstlumest suusarada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänaseks on Tehvandi spordikeskuses avatud 1,5 km esimese lume ning 1,7 km kunstlumest suusarada nii klassika- kui vabatehnika jaoks, kirjutas Valgamaalane.

1,5 km esimese lume rada saab alguse Tehvandi peahoone kõrvalt rollerirajalt ning 1,7 km rada Kunimäelt staadionilt tõusu lõpus, teatas keskus. 1,5 km kerge reljeefiga rada lookleb päripäeva suunaliselt Hobuseraua tõusu lõpuni ning tagasi Hobuseraua ja Tordikarbi laskumise kaudu mööda Tehvandi rollerirada.

1,7 km raskema reljeefiga rada lookleb vastupäeva suunaliselt mööda maailmakarika rada Kunimäelt Hobuseraua tipuni ning Tordikarbi laskumise ja Kunimäe tõusu kaudu tagasi.

Mõlema raja ühine osa on Hobuseraua ja Tordikarbi laskumine ning Tordikarbi laskumisel vasakule pöörates saab läbida 1,7 km raja ja otse sõites 1,5 km raja ning vahelduvalt seda tehes saab ringi pikkuseks 3,2 km.

Spordikeskus palub kõigil suusatada erinevatel radadel vaid õiges sõidusuunas omal rajal ja mitte uisutada klassikajäljel. Tähelepanelik tasub olla Hobuseraua all Tordikarbi juures, kus ühel lõigul on kolm rada kõrvuti.

Autode parkimiseks sobivad Tehvandi peahoone juures asfaltkattega parklad ja Karupesa hotelli vastas paiknev staadioni parkla. Avatud on ka Tehvandi peahoone kõrval Neljakasemäel paiknev kelgumägi. Suusarajad ja kelgumägi on valgustatud igal õhtul kella 21ni. Kuni reedeni, 19. detsembrini toimub kunstlume vedu staadionilt MK raja esimesele tõusule ja palume tungivalt seal mitte suusatada!

Koheselt kui suusatamise võimalused muutuvad, saab sellest teada siit

Tehvandi spordikeskusest algav Otepää-Kuutsemäe mootorkelgurada on suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles