Professor Paul Nusik: Galojan teeb politoloogide mainele korvamatut kahju!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan ja Toomas-Hendrik Ilves Eesti Euroopa Liikumise Jõulupeol aastal 2005, kus Ilves autasustas Galojani, kui parimat EEL`i nõukogu liiget.
Anna-Maria Galojan ja Toomas-Hendrik Ilves Eesti Euroopa Liikumise Jõulupeol aastal 2005, kus Ilves autasustas Galojani, kui parimat EEL`i nõukogu liiget. Foto: Erakogu

Tallinna ringkonnakohus jättis esmaspäeval avaldatud otsusega jõusse Eesti Euroopa Liikumise endise juhi Anna-Maria Galojani süüdimõistmise ja talle määratud osaliselt reaalse vanglakaristuse.

Staarpoliitik Galojan arvas, et teda võib võrrelda vabalt Julia Tõmošenkoga, kes «puuakse» lihtsalt teistele hirmutamiseks või oma kuritegude varjamiseks.

Tuntud politoloog Paul Nusik arvab, et nüüd oleks tagumine aeg keelata ametlikult Anna-Maria Galojani avalikult politoloogiks tituleerimine.


 

Paul Nusiku arvamus peale Elu24 ilmunud artiklit Anna-Maria Galojan: ma poleks esimene ega viimane poliitvang!:

Ma imetlen Anna-Maria Galojani visadust. Seda, kuidas ta jaksab jätkuvalt ajada oma reaalsusega mitteseonduvat märtrijonni.

Samas häirib mind tugevalt politoloogide mainele tekitatav kahju, mida põhjustab tõsiasi, et see kahes kohtuastmes süüdi mõistetud kurjategija tutvustab ennast mitmel pool politoloogina.

Riigiteaduste kursuselt pole ta niigi palju suutnud meelde jätta, et võimude lahususe printsiibi tuumaks on seadusandliku-, täitev- ja kohtuvõimu eraldatus üksteisest. Seega varguse eest vangi minemise väänamine poliitvangistuseks on demagoogia «prooviga 999».

Mõtlemisainet on aga järgmises lauses: «Olen saanud sellise elukooli, mida pole andnud isegi varasemad diplomid ...»

Võibolla tõesti peaks kaaluma (üli)kooli ka oma (kuri)tegude eest vastutamise kursuse sisse viimist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles