Maailma rikkaima mehe lapselast ei huvita raha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: AFP / Scanpix

Kui su vanaisa oleks maailma rikkaim mees, siis sa kindlasti ei peaks muretsema arvete maksmise pärast.

Kuid USA miljardäri, sellel aastal maailma rikkaimaks meheks kuulutatud Warren Buffetti lapselaps Nicole Buffett on teisest puust, kirjutab abc.net.au.

32-aastane naine on kunstnik ja elatub ainult oma teoste müügist ning ei soovi oma vanaisa käest pennigi saada.

Nicole Buffett elab San Francisco lähedal Berkleys asuvas hipide kommuunis.

Kunstnik tunnistas, et tänu oma nimele on tal tööde müümine üsna hästi läinud ja sellel aastal müüs ta oma teoseid 40 000 dollari (444 0000 krooni) eest.

«Enamik inimesi määrab oma elu raha ning selle järgi, kas oled sündinud rikkusesse või mitte. Mind raha ei huvita,» selgitas Nicole Buffett.

78-aastane miljardär Warren Buffett  elab ikka veel majas, mille ta ostis 1958. aastal ja sõidab odava autoga.

Miljardäri sõnul tahab ta hoida au sees seda, millisest keskkonnast ta pärit on ning ta ei ole lasknud rikkusel ennast lõksu püüda.

Siiski on tal ka mõningaid ekstravagantsusi. Nimelt ostis ta kümme aastat tagasi lennuki, mis sai nimeks «The Indefencible».

Maailma üheks edukamaks investoriks tituleeritud Buffetti sõnul on ta pereliikmete suhtes üsna helde olnud ning lastelaste õpingutega seotud kulud kinni maksnud.

«Igaühel on õigus ise oma saatust määrata ja teha seda, mis on õige. Kuid igaüks peab ikka ise pingutama, mitte kellelegi teisele toetuma,» on Warren Buffetti seisukoht.

Ajakirja Forbes andmetel ulatub Warren Buffetti varandus 62 miljardi dollarini (688 miljardit krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles