Galojan: ma ei anna alla!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan kohtus
Anna-Maria Galojan kohtus Foto: Priit Simson

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata maakohtu otsuse, millega mittetulundusühingu Eesti Euroopa Liikumine omaaegne juht Anna-Maria Galojan vanglasse saadeti.

«Ma ei anna alla,» ütles Galojan Õhtulehele ja lubas otsuse kindlasti edasi kaevata.

«Igaühel on õigus õiglasele kohtumõistmisele. On juriidilisi momente, mida on rikutud alama astme kohtus,» väidab Galojan ja kinnitab, et isegi kõiki tunnistajaid ei saanud ta kohtusse tuua.

Näiteks soovisid Galojan ja tema advokaat, et tunnistusi annaks ka Toomas Hendrik Ilves, kuid maakohus nende soovi ei rahuldanud. Ilves oli nimelt paar kuud enne Galojani sama mittetulundusühingu juhatuse liige. Advokaat ei täpsustanud, mida tema kaitsealune tahtnuks Ilveselt kuulda. Galojani tuttavate kinnitusel oodati, et Ilves räägiks, kas mittetulundusühingul oli ka varem kombeks osa palgast ja boonustest asendada kinkekaartide ja isiklike ostude eest maksmisega.

Mais mõistis maakohus Galojani süüdi suures ulatuses omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning mõistis talle ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb otsuse jõustumisel vanglas kohe ära kanda viis kuud.

Kohus mõistis Galojanilt välja tsiviilhagi katteks 47 956,29 eurot ning võttis talt lisakaristusena kolmeks aastaks õiguse tegutseda juriidiliste isikute juhtorganites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles