Päev, kui maailm jäi seisma

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päev, kui maailm jäi seisma.
Päev, kui maailm jäi seisma. Foto: Filmiplakat

Tuntud teadlane dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) leiab end vastamisi maavälise külalisega, kel nimeks Klaatu (Keanu Reeves). Viimane on rännanud läbi universumi, et hoiatada inimkonda läheneva globaalse kriisi eest.

Helenist kõrgemalseisvad jõud kohtlevad aga Klaatut kui vaenulikku sissetungijat ning talle ei anta võimalust kohtuda maailma riigipeadega. Naine ning tema kasupoeg Jacob (Jaden Smith) saavad õige pea aru, millise hirmutava alatooniga on Klaatu väide, et ta on "Maa sõber".

Nüüd peab Helen leidma viisi, kuidas veenda külalist, kes saadeti meid hävitama, et inimkond on tegelikult päästmist väärt. Ent selleks võib olla liiga hilja, sest protsess on juba alanud...

Suurejooneline ulmefilm "Päev, kui maailm jäi seisma" on uusversioon 1951. aasta samanimelisest teosest. Osades Keanu Reeves ("Matrix"), Jennifer Connelly ("Piinatud geenius"), Jaden Smith ("Õnne otsinguil"), John Cleese ("Kala nimega Wanda"), Kathy Bates ("Misery") jt. Lavastas Scott Derrickson ("The Exorcism of Emily Rose").

Alla 12. aastastele mittesoovitav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles