Inglane sööb auto alla jäänud loomi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud siil teel
Surnud siil teel Foto: Elmo Riig / Sakala

Suurbritannias elav Jonathan McGowan on aastate jooksul säästnud üsna kena summa, kuna ta sööb auto alla jäänud ning metsas hukkunud loomi.

44-aastane McGowan on liha maanteedelt ja metsadest hankimas käinud juba 30 aastat, edastab Daily Mail.

Mehe sõnul on ta menüüs hiired, mutid, siilid ja tuvid. Inglase arvates ei ole ta tavalises mõistes jahimees.

«Selliste loomade liha on üsna värske ning kahjulike ainete vaba. Igatahes parem ja tervislikum poodides müüdavast lihast. Minu jaoks ei ole sellise liha valmistamine ja söömine probleem,» lisas mees.

McGowan kritiseeris tänapäeva looma- ja kodulinnukasvatust. Eriti häirib teda broilerikasvatus.

«Suurfarmides kasvatatavad loomad on räpased ja haiged. Neid koheldakse halvasti ja see jääb nende lihasse. Inimesed söövad stressis loomade ja kodulindude liha ning see mõjutab nende tervist,» selgitas McGowan oma vaatenurka.

McGowan korraldab oma sõpradele leidlihast õhtusööke. Need on menukad hoolimata sellest, et mõnel sõbral on sellise liha suhtes eelarvamus.

«Olen liha suhtes väga valiv. Ma ei söö looma, mille liha ei ole värske või mille surma põhjust ma ei tea. Ma ei ole aastate jooksul sellise liha tõttu kordagi haigestunud,» nentis inglane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles