Ameeriklane surfas hail?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doug Niblack
Doug Niblack Foto: SCANPIX

Ameeriklasest surfaja väitel tõukas mõrtsukhai ta surfilaualt maha ning ta sattus hai selga.

Oregonis elav Doug Niblack läks veesporti harrastama varahommikul enne tööpäeva algust, kirjutab The Telegraph.

Mees tundis, kuidas mingi raske asi vastu ta surfilauda põrkas. Järgmisel hetkel leidis ta end hai seljas.

Niblack nägi oma jalgade ees hai seljauime. Tema kirjelduse järgi oli ta millegi peal, mis oli umbes sama suur kui ta surfilaud ning sama tume kui ta neopreenist surfamiskostüüm.

«Olin üsna ehmunud, kui nägin mingit olendit ilmumas nagu mitte kuskilt ning järsku seisin ma selle peal. Nägin kuidas seljauim mu ette kerkis. Oleksin olnud nagu filmis,» meenutas ameeriklane.

Niblack seisis hai seljal üsna mitu sekundit.

Californias Canoga Parkis asuva haide uurimiskeskuse teadlase Ralph Collieri sõnul on selliseid juhtumid võimalikud.

Ta tõi näite 2008. aastast Californias Catalina saare juures juhtunust. Hai ujus ühe kajaki alt läbi ning pillutas selles olnud naise kõrgele õhku. Naine kukkus hai seljale.

«Hai hakkas siis avamere poole tagasi ujuma, naine märkas seda ja hüppas seljast maha,» lausus Collier.

Oregoni rannavalve juht Zach Vojtech sõnas, et haidega kokkupõrkeid ametlikult ei registreerita. Ta sai Niblackiga juhtunust teada kolleegilt, kes tööst vabal ajal oli rannas ning juhtumi tunnistajaks.

Rannavalvaja Jake Marksi sõnul ei näinud ta haid, kuid märkas, et Niblack seisis järsku nagu veepinnal püsti. Ta liikus oma kajakiga mehe juurde nii ruttu kui sai. Ta märkas ka seda, et mingi suur mereloom ujus tema ja Niblacki vahelt läbi.

«Ma ei kahtle, et tegemist oli haiga. Seda näitas ka selle mehe surfilaua kahjustus ning see, et Niblackil tekkisid šoki tunnused,» lausus Marks.

Niblack on tegelenud surfamisega kuus aastat, kuid varem ei ole tal haiga nii lähedast kokkupuudet olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles