FBI kasutas Hispaania poliitikut Osama bin Ladeni modellina

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI loodud arvutipilt Osama bin Ladenist ning Hispaania parlamendisaadik, kelle fotot kasutati bin Ladeni pildi loomiseks
FBI loodud arvutipilt Osama bin Ladenist ning Hispaania parlamendisaadik, kelle fotot kasutati bin Ladeni pildi loomiseks Foto: SCANPIX

Hispaania parlamendisaadik plaanib USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) kohtusse kaevata, kuna FBI kasutas tema fotot maailma esiterroristiks olnud Osama bin Ladeni pildi loomiseks.

FBI tehnikud kasutasid vananenud bin Ladenist arvutipildi loomiseks Gaspar Llamazaresi juukseid ja otsmikku, edastab Daily Mail.

Tehnikud võtsid parlamendisaadiku foto internetist.

Llamazaresi abil tehtud pilt Osama bin Ladenist riputati FBI leheküljele 2010. aasta jaanuaris ning see oli seal siiani. Bin Laden on sellel Hispaania parlamendisaadikuga üsna sarnane. Erinevuuseks on vaid nina ja silmad.

Llamazares on Hispaania parlamendis vasakpoolsete esindaja.

Saadiku sõnul on FBI teda kasutanud veel ühest isikust pildi loomiseks, kes nüüdseks on tapetud. Hispaanlane ei paljastanud selle isiku nime.

FBI  laboratooriumiosakonna asejuht Christian Hassell saatis Llamazaresile vabanduse ning nimetas juhtunut kahetsusväärseks.

USA mereväe eriüksus tappis Al-Qaedat juhtinud Osama bin Ladeni selle aasta mais Pakistanis Abbottabadis ta peidupaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles