Noor kitarrist annab soolokontserdi

Silja Joon
, Pärnu Postimehe kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kubja esitab klassikalisele kitarrile kirjutatud palu.
Vahur Kubja esitab klassikalisele kitarrile kirjutatud palu. Foto: Erakogu

Laupäeval, 20. detsembril kell 20 annab Pärnu raekojas soolokontserti Vahur Kubja, Pärnus kasvanud noormees, kes õpib kitarri Itaalias sitsiillase käe all.

Vahur Kubja muusikaõpingud algasid Pärnu õpilasmajas Marek Taltsi kitarriklassis. Kolm aastat harjutamist innustas kitarriõpingute jätkamist Pärnu muusikakoolis Peeter Printsi ja Gajane Kurbanova juures. Põhikooliõpingute järel astus Kubja Georg Otsa nimelisse Tallinna muusikakooli, kus ammutas oskusi Tiit Petersoni käe all.

Otsa-kooli ajal kasvas Kubja huvi muusika vastu nii suureks, et ta asus otsima kitarriõpetajat väljastpoolt Eesti riigi piire. Otsingud nõudsid terve kooliaasta. 2006. aastal osales Kubja mitme kuulsa kitarrimängija, nagu Lorenzo Micheli, Matteo Mela, John Millsi, Kai Niemineni, Massimo Felici ja Timo Korhoneni meistrikursustel.

Nii pääses eesti muusik Nino Rota nimelisse Monopoli konservatoriumisse Lõuna-Itaalias, kus ta juba veidi üle aasta on õppinud Massimo Felici kitarriklassis. Kubja on viimase aasta jooksul täiendanud end veel Viinis toimunud kitarrifestivali raames Pavel Steidli, Dale Kavanaghi ja Joseph Hübscheri meistriklassis. Ta on harjutanud ühe kuu veel kitarrist Goran Listesi klassis Monopoli konservatooriumis.

Laupäevasel kontserdil kõlab muusikat siit-sealt. Kavas on nii eesti muusikat, klassikalise kitarri repertuaari populaarsemaid palu kui tõsisemaid ja vähem mängitud teoseid. Esitusele tuleb René Eespere looming ja Mehhiko, Hispaania ning Itaalia heliloojate muusika.

Varem on Vahur Kubja esinenud mitu korda Tallinnas Eesti muusika- ja teatriakadeemias tänapäeva muusika esitajana ja osalenud Tallinna kitarrifestivali raames toimunud kontsertidel. Läbi on saamas kontserdisari, mis lõpeb Pärnu raekoja kontserdiga. Rohkem infot kontserdisarja kohta leiab aadressil http://vahur.kubja.com.

Pilet maksab 45 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles