Psychoterrori tänasel juubelipeol astub üles Kroonika endine peatoimetaja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonika endine peatoimetaja ja tuntud punkar Margus Müil
Kroonika endine peatoimetaja ja tuntud punkar Margus Müil Foto: www.melu.ee

Täna õhtul Tallinnas Von Krahli baaris oma kahekümnendat sünnipäeva tähistava Psychoterrori ridadest käivad läbi kõik bändis kaasa löönud muusikud, nende seas ka ajakirja Kroonika endine peatoimetaja Margus Müil. Psychoterrori koosseis vahetub õhtu jooksul kokku seitse korda.

Õhtut alustab praeguseks üksteist aastat tegutsenud koosseis Freddy – vokaal, Uims – bass, Mozg – kitarr ja Liba trummid. Esitletakse uut plaati «XX» ning läbilõiget Psychoterrori viimase kümnendi loomingu paremikust.

Seejärel astuvad lavale Freddy vana bändi Anonüümse AK kitarrist Marek Gedvil ja Psychoterrori algkoosseisu trummar, viimased kuusteist aastat JMKE-s mänginud Andres Aru ehk Mõmmi. Pole välistatud ka legendaarse Tartu punkrokkari, Nyrok City kisakõri Peeter Pasa ülesastumine.

Ning mõne loo pärast – daamid ja härrad! - on lava Psychoterrori debüütalbumil «Tusk.Töötus.Armetus» mänginud trummari Tõnu Poopuu ja bändi asutajaliikme, praegu punkansamblis Zlo laulva bassisti Margus Müili kord. Lavale naaseb ka trummar Liba ning ette võetaks kullafond - «Viva la Revolucion» (1995) ja «Chaos City» (1996).

«Ma nimetaks seda isegi teatud mõttes auks, et mul õnnestus 20 aastat tagasi viibida legendi sünni juures, ehkki tol hetkel ei osanud keegi arvata, kui kauaks seda ettevõtmist jätkub. Eesti punk-scene vajas 1991. aastal üht uut ja head bändi, ja selle nad ka said. Ütleme nii, et peale 11 ja poole aastast pausi taas vanu hitte mängides jooksis silme eest läbi kogu Terroris veedetud 9 aastat. Paraku, kuna ma ei olnud 11,5 aastat bassi peos hoidnud, läksid sõrmed villi,» oli Müil sellenädlastest proovidest elevil.

Õhtu lõpuks on järg Psychoterroris sel kümnendil korduvalt külalistena kaasa löönud bassisti Moris Rahmani ning rokižuralistist punkkitarristi Mart Niineste käes. «Au ja adrenaliin,» ütles Niineste Psychoterroris mängimise kohta.

Kui viimane kitarriakord aplausi hajunud, jätkub pidu Villu Tamme ja Lotte Jürjendali valitud plaadimuusika saatel.

Psychoterrori juubelipidu Von Krahlis hakkab pihta täna kell 21.00. Erikülalisena on laval Eesti vanim punkbänd Irwin Art Projekt. DJ-puldi taga seisavad Villu Tamme ning Lotte Jürjendal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles