Galerii: homme esilinastub «1612»

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «1612»
Kaader filmist «1612» Foto: kinokadr.ru

Homme esilinastub Eestis ajalooline põnevusfilm «1612» Venemaa segadusteajast.

Film räägib 17. sajandi algusest. Peale tsaar Boriss Godunovi surma saavad tema lesk ja noor järeltulija Fjodor mõrvatud. Troonile pääseb isehakanu Vale-Dmitri. Kuid juba aasta pärast sureb ka tema. Võim hakkab käima käest kätte ning Venemaal jõuab kätte segadusteaeg ehk Smuta…

Tsaari surma ainsaks tunnistajaks on noor teener Andrei. Seadusliku valitseja tapmise pilt sööbis igaveseks poisi mällu. Veel eredamalt jäi talle meelde aga tsaari tütar, kaunis Ksenja. On tüdruk veel elus? Kus ta võiks olla?

Möödusid aastad. Andreist on saanud täiskasvanu. Uskumatute asjaolude tõttu saab ta kokku Hispaania aadlimehega, kes hiljem langeb röövlite ohvriks ning hukkub.

Omastanud tema riided ja nime, muutub Andrei teiseks inimeseks. Nüüd on ta «kartmatu võitleja», osav õnnekütt. Kõige tähtsam on aga see, et nüüd saab ta täide viia oma unistuse – päästa Ksenja ja vallutada tema südame.

Filmi eelarve oli 12 miljonit dollarit. Selles mängivad Mihhail Peretšenkov, Marat Bašarov, Aleksander Balujev, Artur Smoljaninov, Mihhail Žebrovski, Pjetr Kislov, Violetta Davõdovskaja, Daniil Spivakovski, Valeri Zolotuhin.

Filmi lavastas Vladimir Hotinenko ning see on alla 12-aastastele keelatud.

Vaata filmi treilerit siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles