Jedwardi fenomen lahendatud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikud John ja Edward Grimes ehk Jedward
Kaksikud John ja Edward Grimes ehk Jedward Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal kuulutas Kanal 2 koostöös Elu 24 ja Universal Music Baltics'ga välja Jedwardi konkursi. Uurisime, miks Jedward Sind erutab? Auhinnaks panime välja kaks Jedwardi plaati autogrammidega.


 
Kanal 2 laekus kokku 58 fännikirja. Meie toimetus valis välja kaks kõige vingemat. Auhinnad ehk kaksiksuperstaaride plaadid saavad kasutaja nimega Sho Boki ja Triin Must.
Kanal 2 võtab võitjatega ühendust! Aitäh kõikidele osalejatele!
 

Võidukirjad on siin:


1) PLAADIVÕITJA NR 1 - SHO BOKI

Jedwardi fenomen

Alustuseks tuleb märkida, et kuulan põhiliselt vaikust ning kõiksugu bändidest, muusikutest ja lauljatest käin kauge kaarega mööda. Kuidas must siis Jedwardi fänn sai? Selles on süüdi eesti ajakirjanike legendaarne ebakompetentsus.

Nimelt näidati televisiooni uudisnupus Eurovisioonile tulnud fänne, igasugu karvaseid ja sulelisi. Nende seas põhilisena just Johni ja Edwardit. Ma veel möödaminnes mõtlesin, et need omapärased poisid võiksid ju ise bändi teha, ma võiks täitsa fänniks hakata.

Ja kui järgmisel päeval selgus, et tegemist polegi fännide vaid Iirimaa ametlike esindajatega, siis oli sõrm juba kuradile lubatud, tuli sõna pidada ja ise fänniks hakata. Mida aga sugugi ei kahetse.

Milles siis poiste fenomen peitub? Tõele au andes pole nad eraldi võttes ei eriti ilusad, seksikad ega musikaalsed aga ometi on neis kahe peale kokku selline annus X-faktorit, mis nunnumeetri lakke kruvib ja publikul jalad alt niidab.

Nende kontserdid on vaatemänguliselt samal tasemel kui tavalised eesti külakultuurimajades tuuritavad "shoud" ega küüni enam kuidagi tähelennu alguse "X-Factori" glamuurini. Vähemalt publiku hulgast tehtud salvestuste järgi otsustades.

Ja ometi on nad ette välja müüdud ning enne 20-aastaseks saamist juba mitmekordsed miljonärid. Poiste manageri Louis Walshi professionaalne vaist pole teda petnud ning ettekuulutus on tõeks saanud.

Poiste trump polegi lauluoskus. Selleks on hoopis meelelahutusvõime väljaspool kontserte. Entertaining, entertaining ja veel kord entertaining. Lõpmatud intervjuud ja teleshowd. Siin on nad tõeliselt tugevad.

Mida tunnistavad ka korduvad "Aasta tüütuste" auhinnad. Muidugi aitavad kaasa ka mõned kõpitsetud videorullikud, mida on poistel ainult kolm, pluss Euroviisu loo erinevad lindistused. Kontserdid ja CD-d on lihtsalt olemasoleva X-faktori rahaks tegemine.

Aga jah, teleshõud, nagu hiljutine "Big Brother" või "Celebrity Juice", nendes tunnevad poisid end nagu kalad vees. Ja energiast tulvil intervjuud, kus poiste vaikimasaamine on omaette sündmus mis väärib tähistamist.

Siiamaani on lendlauseks Euroviisu saatejuhi hüüatus "No more sugar for him!". Ning see ületamatu vestlussaade koomik Alan Carriga - "inimesed armastavad oma jalgu murda privaatselt".

Või kas teate, et Edwardi heeros ehk kangelane on Barbie, see kultusnukk? Kõik kisuvad tal käsi-jalgu ja pead küljest aga Barbie jääb ikka iseendaks.

Kahe peale katavad pintselpead kogu eduks ja publikule pealeminekuks vajaliku tundegamma. John on maskuliinne, oksi laiali ajav lihtsameelne ja kannatlik koer-persoon. Topib oma nuhutava uudishimuliku nina pidevalt kaamerasse, mille käigus tundub objektiivimoonutuse tõttu armsa kõõrdsilmse kutsikana.

Seda efekti on kasutatud ka nende viimases videos "Bad behaviour". Edward jälle on feminiinne, käsi põlvedel ja põlvi koos hoidev kass-persoon. Istub kerratõmbunult ja filosofeerivalt pisut tagapool ning jälgib tähelepanelikult koera tegemisi. Aegajalt äsab koerale käpaga võib veab näole kõrvast-kõrvani ulatuva grimassi - Irvik-kassi naeratuse.

Loodetavasti kestab poiste hetke tähelend veel mõned head aastad, kuni nad oma kintspükstesse veel naeruväärseks muutumata ära mahuvad. Selleks ajaks on nad aga oskusliku manageerimise tulemusena juba sellised staarid, et võivad endale edaspidi lubada mida iganes.

Kuuldavasti vallutavad nad järgmisel aastal Ameerika ja Hollywoodi. Hoiame päialt!



2) TRIIN MUST - PLAADIVÕITJA NR 2

Miks mind Jedward erutab?

Nii ei saa öelda, et ta mind erutab. Pigem küsiks, et mida ma neist leian, et nad mulle nii-nii tohutult meeldivad.

Nad on omamoodi inimesed. Nad on kaks venda, kes on ühesugused, nad saavad üksteisega ülihästi läbi ning nad usaldavad üksteist ning nad teevad kõike koos - nad ei saa üksteiseta.

Väiksena neid natukene kiusati koolis, juba sellest tuleb vast see, et nad austavad, teevad komplimente, on ausad ning tahavad jõuda kaugele. Nad on lõbusad ning avatud kaksikud.

Nad on niii energilised ja suudavad ning jõuavad alati kõike teha. Nende seltskonnas ei oleks mitte iial igav, alati juhtuks midagi uut ning huvitavat.

Mis kõige parem, et nad on ikka üpris kuulsad ja tavaliselt nii kuulsad isikud nagu nemad ei pööra oma fännidele suuremat tähelepanu, aga nende jaoks ongi fännid kõigekõigemad ning seda näitavad nad välja videotes, twitteris ja igalpool mujal.

Nad käivad niipaljudes riikides, et oma fänne näha, see ongi põhiline. Nad teevad oma fännidest perekonna st. et nende fännid on üks suuuursuuursuur perekond. Ning seda ka, et neid ei huvita kui vana/noor on fänn või kui ilus või kui lühike/pikk ta on, nad käituvad kõigiga võrdselt.

Nende muuusika on ka alati lõbus ja energiline, täpselt nagu nemad ise. Kui nende muusikat kuuled, on kohe üliiihea tuju.

Nad ka tõestavad kõigile, et alati ole see kes sa oled ja ära muuda ennast mingi tühise solvangu pärast. Käi riides nagu tahad, kuula muusikat nagu tahad ning käitu nagu tahad.

Võib öelda, et neil ongi kõigesuuurem süda ja see ongi nende juures kõigekõige parem!


 

Aitäh teile!

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles