Animasarjaga «Simpsonid» on lõpp?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animasarja «Simpsonid» tegelased Lisa, Marge, Maggie, Homer ja Bart Simpson
Animasarja «Simpsonid» tegelased Lisa, Marge, Maggie, Homer ja Bart Simpson Foto: SCANPIX

USA menuka animasarja «Simpsonid» tegelastele hääle andvad näitlejad ei nõustunud palga vähendamise plaaniga.

See 1989. aastal alguse saanud sari on eetris 23. hooaega, olles Foxi telekanali üks suurimaid magneteid, kirjutab The Telegraph.

Kuid nüüdne palgavaidlus võib sellele sarjale lõpu teha.

Foxi telekanali juhtide sõnul tuleb «Simpsonid» lõpetada, kui näitlejad ei nõustu palga 45-protsendise vähendamisega.

«Simpsonite» näitlejad teenivad aastas keskmiselt kaheksa miljonit dollarit. Näitlejad tegid ettepaneku, et Fox vähendaks nende palka 30 protsendi võra, kuid nad saaksid protsendi selle sarja müümisest ja näitamisest välismaal. Telekanal lükkas selle ettepaneku tagasi.

«Fox langetas otsuse, et kui nad ei saa tootmiskulusid vähendada, siis see sari lõpetatakse. Aastate jooksul on «Simpsonid» toonud sisse miljardeid dollareid ning see on kestnud siiani. Näitlejad on nõus, et nende palka kärbitakse kolmandiku võrra, kuid see Foxi ei rahulda,» lausus siseringi allikas.

Foxi esindaja teatas eile, et loodab siiski «Simpsonite» jätkumist.

«Käes on 23. hooaeg ja see on maailmas ikka üks populaarsemaid sarju. Loodame, et intelligentse huumoriga sari jätkub, kuid me ei saa seda enam toota seniste kulutustega,» lisas kanali esindaja.

«Simpsonite» loojal Matt Groeningil kulus kunagi tegelaste joonistamiseks vaid 15 minutit ja ta nimetas need oma pereliikmete järgi.

See animasari tegi oma teledebüüdi 1987. aastal The Tracey Ullman Show`s. Kaks aastat hiljem oli ta ekraanil iseseisva sarjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles