Nõia-Ints on taas koduta ja püksata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim sai sünnipäevaks Nõia-Intsu
Anu Saagim sai sünnipäevaks Nõia-Intsu Foto: Karli Saul

Nõia-Intsu elu on nagu sõit Ameerika mägedes. Suvel juba järje peale saanud elu on hakanud taas kreeni kiskuma. Mees on koduta ja püksata.

Indrek Leiburit aka Nõia-Intsu nähti hiljuti asjatamas politseijaoskonnas. Elu24 uuris, kas mees on hakkama saanud taas mõne koerustükiga.

Ints, mis asju politseiga hetkel ajad?

Käisin politseis avaldust kirjutamas. Olen seekord kannataja rollis. Mult on pihta pandud kõik eluks vajalik.

Mis juhtus?

Sõber, kelle juures Pirital elasin, üüris korterit hiljuti Lasnamäel tapetud korvpallur Kert Keskülalt. Suve lõpus jäi sõber Kerdile üüri, summas 500 eurot, võlgu ja vend vahetas lukud, konfiskeeris meie asjad ja ühesõnaga tõstis meid lihtsalt tänavale. Ütles veel, et enne oma nodi kätte ei saa, kui võlg makstud.

Aga milles mina süüdi olen? Mina olin lihtsalt peale Inga juurest väljakolimist oma nodi sõbra juurde hoiule toonud.

Sõber maksis mõned nädalad tagasi ka selle võla ära ja ootas, et Kesküla meile asjad tagastaks. Pidin pikali kukkuma, kui kuulsin, et mees on Lasnamäe võsas tapetud.

Miks politsei sind aidata ei soovi?

Ütlesid, et see pole nende asi. Ka tsiviilasja pole, kuna pole inimest, kelle vastu seda algatada. Ta ju surnud. Soovitati kohtusse pöörduda. Aga kellega ma kohut käin, iseendaga või?

Et olen tõsiselt hädas, see ei huvita kedagi. Mulle jäid vaid lühikesed püksid, plätud ja kurtka. Korralikku T-särkigi pole selga panna. Kõik jäi sinna. Aga väljas on õhtuti juba külm.

Suur su kahju on?

Just panin need politseis kirja: uus hambaari, kümme paari kuluvaid, neljad tossud, neli jopet, neli paari lühikesi pükse, aluspesu, seebid, pesuvahendid, šampoonid, kehakreem, kaks juukselõikamisaparaati, neli setti voodipesu, tekk, padjad, rätikud, kaks telefoni, plätud... Mul ei tulnud politseis avaldust tehes kohe kõik korraga meeldegi.

Kus hetkel elad? Oled kodutu?

Läksin Tondile, Inga juurde tagasi. Suhet meil pole. Olen nagu sõber. Aga Ingal pole ka mulle riideid laenata.

Inga kõrvalmajas on eksvangide ühiselamu. Sinna pole mõelnud kolida?

Ei ole veel. Kuigi suhtlen sealste elanikega täiesti normaalselt. Toredad inimesed on. Ma ei saa naabermajade pahameelest aru.

Sinu järgmine samm?

Paluks targematelt nõu, mida sellisel puhul teha, kui inimene, kelle käes on sinu asjad, on järsku surnud. Kuhu pöörduda? Kust saab abi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles