Briti mitmemehepidaja saadeti trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti mitmemehepidaja saadeti trellide taha
Briti mitmemehepidaja saadeti trellide taha Foto: SCANPIX

Suurbritannias elav naine osutus mitmemehepidajaks, see paljastus ning talle määrati vanglakaristus.

39-aastane Godsgift Tettegah oli juba kahe mehega abielus, kui ta meelitas ühe jõuka ärimehe endaga abielluma ning pettis sellelt 200 000 naela välja, edastab Daily Mail.

Tettegah kohtus firmaomanikust John Thurlbyga 2007. aastal ning mees armus temasse.  Naine oli mehest 26 aastat noorem. Paar abiellus 2008. aasta juulis.

Kuid Tettegah oli abielus ka Roger Longiga, kellega ta abiellus neli aastat varem. Tal oli mees ka ta sünnimaal Ghanas.

Tettegah mitmemehepidamine paljastus ning ta anti kohtu alla. Lincolini kohus määras bigaamia üles tunnistanud naisele 16 kuulise vangistuse.

«Te olete väga atraktiivne, kuid samas väga valelik naine. Iga mees, kes end teiega seob, on hukule määratud,» lausus kohtunik Michael Heath.

Prokurör Erroll Ballentyne´i sõnul hävitas naine John Thurlby elu.

«Tettegah väitel oli ta lahutatud ja jõukas naine. Kuid see suhe tekitas John Thurlbyle ja ta perekonnale kannatusi - tegemist oli petisega. Naine pettis mehelt suure summa välja ja lahkus. Thurlby oli aastaid kõvasti töötanud, et ta saaks oma lastele korralikult töötava firma jätta. Nüüd on tal rahalisi probleeme, ta ei saa pensionile jääda, vaid peab edasi töötama,» sõnas prokurör.

Naine tahtis nende suhte varases faasis mehelt 40 000 naela laenata. Tettegah sõnul vajas ta seda, et oma juuksepikenduste äri Hiinasse laiendada. Mees keeldus ja siis tegi naine ettepaneku, et mees võiks tema firmas osanikuks hakata. Mees nõustus ja investeeris naise ärisse 65 000 naela.

Tettegahl õnnestus Thurlbylt veel raha kätte saada.

Umbes 100 000 naela läks Ghanas maja ehitamiseks ning suur summa naise «vennale» Bikole, kes hiljem osutus ta abikaasaks.

Tettegah ütles siis Thurlbyle, et tahab pere luua ja lapsi saada ning et ta maksis ühele viljakuskliinikule.

Kuid paljastus, et tegemist oli valega. Viljakuskliinik osutus hoopis haiglaks, kus raviti suguhaigustesse nakatunuid.

Thurlby sai lõpuks tõe jälile kui tal õnnestus naise mobiilsõnumeid näha.

«Thurlbyle sai selgeks, et ta naisel on Ghanas mees, kelle nimi on Biko. Ka leidis ta dokumendid, mis seda tõendasid,» lausus prokurör.

Politsei avastas, et Tettegah kolmas mees Long on samuti selle naise tõttu rahaprobleemide küüsis.

«Ta on väga võluv naine. Ma sain temaga väga hästi läbi. Samas ei näinud ma, mis tegelikult toimub. Õnneks on mul perekond, kes mind nüüdsel raskel ajal toetab,» sõnas Thurlby kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles