Galojan: minu põhiõigusi on räigelt rikutud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan kohtus
Anna-Maria Galojan kohtus Foto: Priit Simson

Anna-Maria Galojan ütles Postimees.ee'le, et Harju maakohtus on tema põhiõigusi rikutud. Vandeadvokaat Sven Sillar leidis, et süüasi tuleks saata maakohtule uueks arutamiseks.

«Loomulikult, seda otsustab ringkonnakohus, aga minu põhiõiguseid on räigelt rikutud,» ütles Anna-Maria Galojan Postimees.ee'le ning lisas, «maakohtu poolt tehtud otsuses ei ole käsitletud tervet rida olulisi fakte, mis on olnud arutlusel. Vastavalt sellele on minu kaitsja Sven Silllar esitanud apellatsiooni.»

Galojan ütles, et nad tahtsid audiitorit tunnistajaks, kuid neile öeldi, et see pole vajalik. «Ei ole võimalik selline asi, et ühele poolele ei lubata ühtegi tunnistajat. Audiitor, kes annab iga aasta hinnangu rahalisele seisule, on väga tähtis tunnistaja. Ta võib öelda, et kas probleemid olid enne minu tulekut MTÜ juhatajaks või peale seda.»

«Pangaväljavõtete järgi on näha, et need probleemid on olnud kümne aasta jooksul. Eriti peale 2003. aastat.»

«Äriregistris on võimalik näha, et mind lisati uueks juhatuse liikmeks, aga ei kustutatud vana liiget ära. Tal jäid alles nii pangakaardid ning PIN-kalkulaator ehk kõik samad õigused ja võimalused kui mul. Ulrika Hurt vallandati, kuna ta ei saanud oma asjadega hakkama.»

Galojan selgitab ka Toomas Hendrik Ilvese seost Eesti Euroopa Liikumises. «See on fakt, et Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves oli üheaegselt nii nõukogu kui juhatuse liige. Ta valiti presidendiks 2006. aasta septembris. Kuni mai lõpuni oli ta juhatuse ja nõukogu liige. Mina olin nõukogu liige 2002. aastast. » 

Tallinna ringkonnakohus vaagis täna ligi 60 000 euro omastamises süüdi mõistetud MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) eksjuhi Anna-Maria Galojani kaebust, milles ta soovis enda süüdimõistmise tühistamist ja oma kriminaalasja uut arutamist Harju maakohtus.

Vandeadvokaat Sven Sillar leidis kaebuses, et Galojani süüasi tuleks saata maakohtule uueks arutamiseks, sest maakohus oli rikkunud eelistungil menetlusnorme ning kohtuotsus oli motiveerimata, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles