Kahe näoga kass pääses Guinnessi rekordite raamatusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe näoga kass Frank ja Louie
Kahe näoga kass Frank ja Louie Foto: SCANPIX

Kahe näoga USA kassi peetakse vanimaks niinimetatud Januse kassiks, kes on saanud nimetuse kahenäolise Rooma jumala järgi.

12 aastat tagasi päästis Frank ja Louie nime kandva kassi ta praegune omanik, ameeriklane Marty Stevens, kirjutab The Telegraph.

Loomaarst ja ta kummaline kass elavad Massachusettsi osariigis Worcesteris.

Siniste silmade ja halli karvaga loom pääses 2012. aasta Guinnessi rekordite raamatusse kui kõige kauem elanud kahe näoga kass.

Veterinaar Stevensi sõnul on Franki ja Louie eluiga märkimisväärne, kuna sellised kassid elavad pärast sündi tavaliselt vaid mõne päeva.

«Ta toodi minu veterinaariakliinikusse ühepäevasena ja paluti magama panna. Ma langetasin otsuse see kass endale võtta. Mulle öeldi, et ma ei loodaks liiga, sest loom ei pruugi paari päevagi elada. Nad ei elagi, kuid Frank ja Louie sai 8. septembril 12-aastaseks,» lausus omanik.

Stevens lisas, et ta kahenäolisele lemmikule meeldib rihma otsas jalutamine ning tavaliselt saavad teda silitada püüdvad inimesed üllatuse osaliseks.

«Iga kord kui keegi mu kassi silitada püüab, ilmub nende näole üllatuslik ja õuduslik ilme. Mulle teeb see nalja,» lisas omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles