Plahvatamata granaat jäi mehhiklanna näkku kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatamata granaat jäi mehhiklanna näkku kinni
Plahvatamata granaat jäi mehhiklanna näkku kinni Foto: SCANPIX

Mehhikos tuntakse Karla Floresit kui imenaist, sest ta jäi ellu, saades granaadi näkku.

32-aastane naine elab narkokaubanduse poolest tuntud Sinaloa osariigis Culiacanis, kirjutab news.com.au.

Flores tegeles tänaval mereandide müümisega. Ta juhtum sai alguse sellest, et keegi heitis tema poole granaadi, mis ta maha paiskas. Siis tundis ta verejooksu ja kaotas teadvuse.

Flores ärkas üles Culiacani haiglas, granaat ikka näos. Naine arvas esialgu, et tegemist on kiviga.

«Arst küsis minult, et mis juhtus. Ütlesin, et vist sain kiviga pihta. Arstide kinnitusel oli mu näkku hoopis mingi relva osa kiini jäänud,» meenutas mehhiklanna.

Röntgen näitas, et kummaline objekt asus nii ülemises kui alumises lõualuus. Siis märgati, et tegemist on plahvatamata granaadiga.

Haigla tühjendati inimesest ning kohale kutsuti pommirühm, kuna granaat võis iga hetk plahvatada ning kümne meetri raadiuses kõik tappa.

Enamik arste ja kirurge kartis oma elu pärast ning ei nõustunud naist opereerima. Peakirurg ja haiglajuht Gaxiola Meza küsis, kas vabatahtlikke on.

Neli julget meditsiinitöötajat astus ette: kaks anestesioloogi Felipe Ortiz ja Cristina Soto, operatsiooniõde Rodrigo Arredondo ning kirurg Lidia Soto.

Operatsioonil osalesid ka kaks Mehhiko armee pommieksperti. Naine viidi opereerimiseks tühermaale sellel põhjusel, et kui midagi valesti läheb, siis ei huku rohkem inimesi.

Floresile tehti operatsioon kohaliku narkoosi all. Talle tehti ka hingamise taastamiseks trahhetoomia ehk auk hingetorru. Neli tundi hiljem oli kõik möödas. Nii naine, arstid kui pommieksperdid jäid ellu.

Granaadi eemaldas kirurg, kellel ei olnud mitte mingisugust kaitserõivastust. Ta tegi seda pommiekspertide näpunäidete järgi.

Flores kaotas vaid pool hammast ja ta näos on mõned armid, kuid ta jäi ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles