Staarmetroseksuaal Neigaus pani peenisesse needi ning propageerib elundidoonorlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metroseksuaal Vaido Neigaus hakkas organidoonoriks?
Metroseksuaal Vaido Neigaus hakkas organidoonoriks? Foto: Lugejapilt

Meie armastatud ja ainulaadne staarmetroseksuaal vaido Neigaus propageerib elundidoonorlust? 

Igatahes jagatakse Soomes staarmetroseksuaali naeratusega reklaamvoldikuid ja ankeete -  «Vahvista elinluovutustahtosi» ehk eesti keelde tõlgituna «Kinnita oma elundiloovutussoovi».

Kahjuks ei õnnestunud Elu24 saada ühendust Neigausi endaga, et küsida millist organit või organeid oleks laulja isiklikult nõus peale oma surma abivajajatele annetama.

Kindlasti pole see peenis, sest nagu võib lugeda staarmetroseksuaali Facebook`i lehelt on mees sellesse lasknud juba metallist needi paigaldada.

Mis on elundidoonorlus?

Elundisiirdamine üks neist arstiteaduse suurtest imedest, tänu millele päästetakse igal aastal tuhandete inimeste elusid kogu maailmas.

Organite siirdamine sai alguse 50ndatel, kui tehti esimesed neerusiirdamised ning aastate jooksul on siirdamiste arv pidevalt suurenenud.

Tänase seisuga on organi siirdamine kõige tõhusam ja mõnikord ka ainuke ravivõimalus neeru-, maksa-, kopsu- ja südamepuudulikkuse korral. Samal ajal on siirdamise puhul kõige tõsisemaks probleemiks doonororganite vähesus.

Peaaegu kümme inimest sureb iga päev Euroopas doonorelundit oodates; südame, maksa või kopsu siirdamist ootavate patsientide suremus on 15–30%. Euroopas on käesoleval ajal 40 000 patsienti doonororgani ootelehel.

Mis tundeid tekitab sinus sõna elundidoonorlus?
Oled sa selle peale mõelnud?
Kui see ei sobi sinu maailmapilti, kas oleksid siiski nõus sellega, kui sulle siirdatakse kellegi elund?

Kas oleksid nõus, kui sulle siirdataks mõni meie staarmetroseksuaali elund?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles