Purupurjus Leonhard Lapin möllas Jaani kirikus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Leonhard Lapin segas Jaani kirikus kontserti
Kunstnik Leonhard Lapin segas Jaani kirikus kontserti Foto: Viktor Burkivski

Eesti kunstnik, arhitekt ja luuletaja Leonhard Lapin möllas Tallinna Jaani kirikus ja segas sellega Tuneesia geniaalse muusiku Dhafer Youssefi kontserti.

26. septembril toimus Jaani kirikus Jazzkaare korraldaja Anne Ermi eestvedamisel  Tuneesia geniaalse muusiku, vokalisti ja udi-virtuoosi Dhafer Youssefi ja gregooriuse laulule spetsialiseerunud ansambli Vox Clamantis kontsert.

«Kirik oli puupüsti rahvast täis. Kõik olid hardas meeleolus ja kuulasid tähelepanelikult kontserti, kui järsku hakkas pingiridade vahel edasi-tagasi jooksma meie lugupeetud kunstnik Leonhard Lapin,» pajatab üks kontserdil viibinu.

«Lapin oli purupurjus. Mees pahandas valjuhäälselt esinejate ja publikuga,» lisab kohalviibinud mees. «Lapinit näis vihastavat kirikus toimunud palagan.»

Allika sõnul ei meeldinud auväärsele kunstnikule mitte üks põrm, et kirikus toimus kontsert. «Sellist asja ei tohi kirikus korraldada,» olla Lapin hurjutanud pealtvaatajaid.

«Kui keegi ei pööranud Lapini etteastele tähelepanu, hakkas vintis mees trügima lava juurde, kus esines parasjagu Tuneesia muusik Dhafer Youssef,» räägib allikas.

«No ja siis sekkusid Lapini vigurdamisse kaks vihast meest, kes purjutaja lihtsalt kiriku ukse taha tõstsid. Kontsert oli tõesti tänu sellele insitendile pisut häiritud,» tõdeb pealtnägija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles