Hai tõmbas kalamehe «lõbusõidule»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hai tõmbas kalamehe «lõbusõidule»
Hai tõmbas kalamehe «lõbusõidule» Foto: SCANPIX

Suurbritannias Devoni rannikumeres kalastanud mees sai hai küüdis «lõbusõidu».

Kajakiga merel olnud ja seal kala püüdnud 51-aastase Rupert Kirkwoodi õngekonks jäi 1,8-meetrise hai külge kinni, kirjutab The Telegraph.

Supihaid ehk hallhaid  (Galeorhinus galeus) peetakse ohutuks, kuid sellegi poolest tõmbas ta mehe kaasa. Hai vedas inglast ja ta alust umbes kilomeetri.

Kirkwoodi sõnul oli ta Iffracombe lähedal mitu tundi istunud, käes õng, mille otsas oli söödaks makrell. Ilm oli mehe sõnul väga vilets olnud.

«See oli nagu stseen filmist «Lõuad». Kõik käis kiiresti, umbes kümne sekundiga oli rullil olnud tamiil end lahti kerinud. Kuna õnge otsas oli midagi suurt ja tugevat, hakkas see mind kaasa tõmbama. See oli huvitav kogemus midagi nii suurt tabada,» lausus inglane.

Mehe sõnul sai ta hai lõpuks kajaki kõrvale tõmmata. Ta haaras suurest saagist kinni.

Kirkwood on oma väikese kajakiga merel kala püüdmas käinud umbes kümme aastat, kuid nii suurt saaki ei ole tal varem olnud.

Hallhaid elavad tavaliselt kaugemal merel, mitte rannikuvees.

Selle liigi esindajad võivad kasvada 180-sentimeetriseks ning kaaluda üle 45 kilogrammi.

Supihai lihast valmistatakse Hispaanias traditsioonilist rooga nimega Cazón en adobo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles