Dušš pärast seksi hoiab soovimatu raseduse ära?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dušš peale seksi hoiab soovimatu raseduse ära?
Dušš peale seksi hoiab soovimatu raseduse ära? Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline uuring näitas, et vanad seksiuskumused on visad kaduma ning need levivad põlvkonnast põlvkonda.

Uuring tuvastas, et noored ei harrasta turvaseksi ning neil ei ole tihtipeale rasestumisvastastest vahenditest aimugi, edastab iltasanomat.fi.

Näiteks kolmandik Egiptuse noortest arvab, et kohe pärast seksi dušši või vanni võtmine aitab rasedaks jäämist ennetada. Neljandik Tai ja India naistest arvab, et menstruatsiooni ajal seksimine aitab samuti rasedust vältida.

Uuringu kohaselt harrastab juhuslikke seksuaalvahekordi üha enam noori. Prantsusmaal ei harrasta uue partneriga turvaseksi ligi 100 protsenti noortest, USAs 40 protsenti ja Suurbritannias 20 protsenti.

Noorte sõnul on neil seksuaalnõustajatelt häbi seksuaaleluga seotu kohta küsida.

Uuringu üks läbiviijatest Denise Keller tõdes, et noortele tuleks seksi kohta käiv informatsioon kergelt kättesaadavaks teha.

«Maailma erinevates riikides on seksi kohta käivaid tabusid ja selle tõttu ei pruugi noored seksi kohta adekvaatset informatsiooni saada. See on üks põhjusi, miks müüdid ja väärarusaamad on isegi 21. sajandil väga levinud,» lausus Keller.

Uuringu viis läbi 11 rahvusvahelist organisatsiooni. Seksi ja raseduse ennetamist puudutavatele küsimustele vastas 26 riigis üle 6000 noore.

Uuring näitas, et planeerimata rasedused on probleemiks kõikjal maailmas, nii arenenud riikides kui arengumaades.

Euroopas, Lõuna-Ameerikas ja USAs olid pooled vastanutest raseduse ennetamise vahenditega hästi kursis.

Aafrikas ja Aasias teadis rasedusvastastest vahenditest vaid iga neljas.

Kenya, Uganda, Hiina ja India noortest umbes pooled ei olnud rasedust ära hoidvatest vahenditest kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles