Piloodid: UFO-sid ei saa eitada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundmatu lendav objekt
Tundmatu lendav objekt Foto: Reuters / Scanpix

Maailma mitmete riikide sõjaväepilootide sõnul võivad poliitikud maaväliste lendavate objektide üle nalja heita ja skeptilised olla, kuid UFO-sid ei saa eitada.

Eile kogunes Washingtonis kõrgetasemeline rahvusvaheline komitee, kuhu kuulusid nii sõjaväepiloodid kui ka valitsusametnikud, arutamaks maaväliste objektidega seotut, eriti nende mõju inimkonna turvalisusele, kirjutab abc.net.au.

«Pärast 11. septembri sündmusi ei saa radari vaatevälja jäävaid objekte ignoreerida. Kuigi avalikkusele ei teatata sellest, on viimasel ajal sagenenud lennukite kadumised ja juhtumid kummaliste lendavate objektidega,» võtsid komitee liikmed asja kokku.

Seitsme riigi sõjandusasjatundjad ja maaväliste objektide uurijad kinnitasid, et on oma missioonidel kokku puutunud nähtustega, mida pole tänapäeva teadusega võimalik selgitada.

«Oleme oma silmaga UFO-sid näinud ja nende olemasolu  ei saa eitada,» sõnasid nii endised kui ka praegused sõjaväepiloodid.

Nad lisasid, et mitmed kummalised lendavad objektid on hilisemal uurimisel ka satelliitideks ja isegi meteoriitideks osutunud, kuid siiski viiel protsendil sarnastel juhtumitel pole teaduslikku seletust.

«Valitsused püüavad selliseid asju kinni mätsida või eitada. Seda põhjusel, et inimestes ei tekiks paanika,» lisasid kohalolnud.

USA riikliku lennundusameti uurija John Callahan küsis, kas inimesed peavad uskuma seda, mida näevad või seda, mida valitsus neile ette söödab.

Callahan tõi näitena 1987. aastal Alaskal toimunud sündmuse, kus inimesed nägid pikka aega taevas suurt valguskera.

«Teine samalaadne juhtum toimus Phoenixi lähedal 1997. aastal, siis nägi seda oma silmaga ka kohalik osariigi kuberner. CIA püüdis mõlemat juhtumit kinni mätsida ja maha salata,» lisas Callahan.

Callahani sõnul uurisid USA õhujõud näiteks ajavahemikul 1947 – 1969, 12 618 UFO juhtumit.

«See projekt kandis nime Blue Book ja siis jõuti järeldusele, et need «külaskäigud» ei kujutanud inimkonnale ohtu ja nende edasine uurimine on selle tõttu mõttetu. Kuid enne ja pärast 11. septembri sündmusi on kummalised «külaskäigud» intensiivistunud,» lausus lennundusuurija.

Ta kutsus maailma erinevate riikide esindajad uuesti tundamtute lendavate objektide uurimisega sügavuti tegelema. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles