Selle aasta suvel nähti ebatavaliselt palju UFOsid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta suvel nähti ebatavaliselt palju UFOsid
Selle aasta suvel nähti ebatavaliselt palju UFOsid Foto: SCANPIX

Tundmatute lendavate objektide kohta informatsiooni koguva organisatsiooni  The Mutual UFO Network (MUFON) andemetel nähti selle aasta suvel ebatavaliselt palju UFOsid.

Näiteks viimase kuu nädala jooksul nähti tundmatuid lendavaid objekte kaks korda rohkem kui tavaliselt, edastab CBS News.

«See on üsna huvitav. Kui näiteks USAs nähakse ühes kuus tavaliselt umbes 500 UFOt, siis nüüd oli neid 1013 ühes kuus. See fakt on väga kõnekas,» sõnas MUFONi juht Clifford Clift.

Mis UFO nägemiste arvu suurendas, pole teada.

Clifti sõnul võib selle taga olla mitmeid põhjuseid. See võis olla märk millegi ebatavalise alguse kohta või siis tabas ameeriklasi UFO-paanika. Samamoodi võis see olla arvutiviga, mis kogemata luges UFO märkamisi kahekordselt.

Tavaliselt nähakse UFOsid kõrgel taevas, mitte maapinnal. Selle tõttu pole teada, mis objektiga tegelikult tegemist on – kas lennuki, komeedi, Maavälise eluvormi juhitud kosmosealuse või millegi muuga.

Ühte ja sama objekti nägevad inimesed kirjeldavad seda erinevalt, sõltuvalt vaataja perspektiivist.

Ka võib UFOde massilise nägemise taga olla psühholoogilised või sotsiaalsed aspektid. Oma rolli mängib massimeedia. Inimesed loevad või näevad telesaadetest müstiliste objektide kohta ning sõnum läheb rahva seas liikvele. Järsku näeb väga suur hulk inimesi UFOsid.

Tegemist ei ole teadliku pettusega, vaid fenomeniga, milles inimesed näevad seda, mida näha tahavad. Seda hoolimata sellest, kas need asjad eksisteerivad või mitte.

Võimalik, et UFOde nägemise mitmekordistumise taga võib olla ka see, et suvel on puhkuste aeg ning siis viibitakse enam väljas.

Clift lisas, et ka varem on olnud kordi, mil UFOsid on hakatud rohkem nägema ning nüüdne kord ei jää viimaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles