Turvafirma: inimesed ei suutnud normaalselt järjekorras seista

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvafirma Meeskond OÜ teenindada on enamus Eestis toimuvaid suuri meelelahutusüritusi. Foto on illustreeriv.
Turvafirma Meeskond OÜ teenindada on enamus Eestis toimuvaid suuri meelelahutusüritusi. Foto on illustreeriv. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eile esines Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses Londoni päritolu elektroonilise muusika duo Chase & Status.  Mitmed Postimehe lugejad kurtsid toimetusele, et üritus oli halvasti organiseeritud ning külastajaid valdas paanika.

Muusikaüritust turvas oma valdkonnas pikaaegsete kogemustega Meeskond OÜ. Firma juhatuse liikme Eigo Sõsteri sõnul jäi publiku arv umbes 4000 kanti.

«Ma ei toeta seda väidet, et üritus oli korraldaja poolt halvasti läbi mõeldud. Olemas olid kõik kooskõlastuse saanud turvaplaanid ja lahendused,» rääkis Sõster Postimehe toimetusele ja lisas, et turvajõudu oli kohapeal 30 töötajat ning uksel tegeles külastajate sisse laskmisega 15 inimest.

«Seda on päris palju. Põhiprobleem oli selles, et ürituse külastajad jõudsid kohale enamuses kella 12.30 ajal öösel ja inimesed ei suutnud normaalselt järjekorras seista, vaid hakkasid sisse pressima ning ei kuulanud turvatöötajate korraldusi. Selle nügimise ja trügimise tulemusel langes ka uksest sisse saamise tempo kliendi kahjuks,» selgitas mees, et normaalsetes oludes kulunuks selle massi sisse laskmiseks umbes tund aega.

«Poole kolmeks oli rahvas sees, viimased tulijad ei oodanud seal üldse kaua, aga kella ühe paiku võis järjekorras seista umbes 40 minutit.»

Sõsteri sõnul olid inimesed siseruumides distsiplineeritud. «Toimus üks kergem kaklus ja kahele tütarlapsele kutsuti kiirabi, kuna neil hakkas ilmselt hapnikupuudusest paha.»

Sõster pani noortele südamele, et üksteisega võiks rohkem arvestada, sest selline trügimine rikub ära nii enda kui teiste elamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles