Lauluhuvilisi mehi ootab hea seltskond

, Sakala meeskoori juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala koori mehed mullu maakonna laulu- ja tantsupeol
Sakala koori mehed mullu maakonna laulu- ja tantsupeol Foto: Elmo Riig / Sakala

Sakala meeskoor koguneb selle sügise esimeseks harjutuseks 18. septembril kell 14.30 Paalalinna gümnaasiumis. Laulame endiselt Mareks Lobe ja Liisi Toomsalu taktikepi all.

Mullu sügisel kutsusime lauluhuvilisi mehi liituma Sakala meeskooriga 82. hooaja algul. See oli arvestus koori sünniaasta järgi. Tegelikult on Viljandi meeskooril tegutsetud hooaegu sõja ja nõukogude okupatsiooni tõttu tunduvalt vähem, vaid 67. Tänavu alustame siis 68. või ka 83. hooaega — oleneb sellest, kuidas rehkendada.

Uuel hooajal pidas koori juhatus võimalikuks ka pisut katsetada, kuidas meestel on parem harjutustel käia. Neil, kelle töökoht on Viljandist kaugemal, on raske nädala sees kohale tulla.

Otsustasime korraldada harjutusi harvem ja põhiliselt pühapäeviti, kuid pisut pikemalt  — neli kuni neli ja pool tundi korraga. Me ei kogune igal pühapäeval, vaid üle nädala. Kui vaja, kohtume sagedamini. Lisaproove tuleb enne esinemisi teha mõnikord ka nädala sees.

Tulekul on põnevad üritused

Veel tänavu on meie meeskoori suurim ja vastutusrikkaim ettevõtmine vanima sõpruskoori Porvoon Mieslaulajat vastuvõtmine 18.—20. novembrini Viljandis. Tähistame ühiskontserdiga 40 aasta möödumist soomlaste esimesest külaskäigust Viljandisse 1971. aastal.

Lisaks sellele osaleme novembris Tartus Lõuna-Eesti meestelaulu päeval, millega tähistatakse ühtlasi maestro Alo Ritsingu 75. juubelisünnipäeva. Detsembris kavandame jõulukontserti Viljandis.

Vastu võetakse iga viisipidaja

Nagu igal aastal, võtab Sakala ka sel hooajal hea meelega vastu iga viisipidava mehe, kes naudib muusikat ja laulmist. Elementaarse nooditundmise õpib igaüks juba mõne harjutusega ära, nii et karta pole midagi. Ka ei tohiks proovidest osavõtmine olla ajaliselt kellelegi eriti koormav. Pigem on see lõõgastus ja meeldiv meelelahutus, millele lisanduvad boonustena õnnestunud esinemised.

Eriti hea meelega näeme enda hulgas endisi poiste- ja noorte meeste koori lauljaid, aga kindlasti ka teisi laulumehi, kes on varem laulnud mõnes kooris.

Need, kes ei saa tulla kohe esimesele harjutusele, on oodatud igasse järgmisse proovi, mille toimumise ajad ja koht on meie koori kodulehel aadressiga www.hot.ee/sakalamk/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles