Rootsi ujula laenutab mosleminaiste ujumiskostüüme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis saab keha paljastava trikoo asemel ujuda ka kogu keha katva mosleminaiste ujumiskostüümi ehk burqiniga
Rootsis saab keha paljastava trikoo asemel ujuda ka kogu keha katva mosleminaiste ujumiskostüümi ehk burqiniga Foto: AFP / Scanpix

Rootsis Boråsis asuv avalik ujula laenutab soovijatele mosleminaiste ujumiskostüüme ehk

burqini

`sid.

Stadsparksbadetis maksab sellise kogu keha katva ujumiskostüümi laenutus 30 Rootsi krooni (45 krooni), kirjutab Borås Tidning.

Lisaks moslemitele võivad neid kostüüme laenutada ka naised, kes ei soovi oma keha avalikus kohas liigselt paljastada.

«Varem ei olnud valikuvõimalust. Ujudes kasutati näiteks sporditegemiseks mõeldud pikka aluspesu, kuid see ei olnud just eriti sobiv. Samas ei tahtnud me selliseid ujumiskostüüme ära keelata, sest me ei suutnud midagi asemele pakkuda. Nüüdne lahendus burqini näol on parim,» sõnas ujula juhataja Anette Ekberg.

Ekberg lisas, et burqini`de laenutamise idee tuli sellest, et üha rohkem tekkis selliste ujumiskostüümide järele nõudmine ja seda mitte ainult mosleminaiste hulgas. Ujulajuhi sõnul on sellised pikad ujumiskostüümid ka hügieenilisemad.

«Burqini`d on tehtud puuvillasest materjalist. Selle tõttu tuli meil vee kloorisisaldust natuke vähendada,» selgitas Ekberg.

Tulevikus on ujulal plaanis mosleminaiste ujumiskostüüme ka müüma hakata.

Ainult naistele mõeldud ujumiskursusi korraldava  Sheeda Firouzfatehi arvates on 30 krooni burqini laenutamise eest mõistlik summa.

«Ma ei ole siiski kindel, kas kõik mosleminaised on nõus burqini`s avalikus ujulas koos meestega ujuma. Kui see kostüüm märjaks saab, siis on kõik kehakumeruse näha,» arvas Firouzfateh.

Rootsis on mosleminaiste ujumiskostüümid juba pikka aega avaliku diskussiooni teemaks olnud.

Selle aasta veebruaris määras kohus Göteborgi linna maksma kahele mosleminaisele kahjutasu, kes oma üleni kehakatvate kostüümide tõttu ujulast minema aeti.

Mais aga otsustas Enköping, et sealses avalikus ujulas ei tohi naised enam veemõnusid paljaste rindadega nautida. Vastupidise otsuse langetas aga Sundsvall, kus kohaliku liikumise Bara Bröst (Paljad rinnad) survel lubatakse naisi ujulasse palja ülakehaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles