Monoteater panustab stand-up'ile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld etenduses "Minu elu meedias".
Jan Uuspõld etenduses "Minu elu meedias". Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tuleval teisipäeval, 20. septembril alustab oma kolmandat hooaega Monoteater, mille algaval hooajal on publikut ees ootamas kaks suvel esietendunud lavastust Jan Uuspõllult ja Anatoli Tafitšukilt ning kevadel on teatril kavas lavale tuua veel üks uus mees, kes räägib täiesti omi mõtteid.

“Algav hooaeg on meie jaoks väga olulise tähtsusega ja murranguline,” nentis Jan Uuspõld. “Kaks esimest hooaega “Ürgmehe” ja “Isaga” on tõestanud, et oleme monoetendusi andes õigel teel ja publik käib hea meelega meie etendusi vaatamas. Algaval hooajal oleme vastu võtnud otsuse liikuda monoetenduste teel suure sammu stand-up'i suunal ja seetõttu sai loodud ka stand-up-show “Minu elu meedias”.”

Uuspõld lisas, et oma keerulist elu taaskord läbi elada ei olnud ta jaoks üldsegi kerge, korra pidi ta ühe läbimängu publiku ees katkestama ja teise lausa ära jätma.

“Sügisel oleme võtnud tekstis ette sisulisi muudatusi, püüan praegu puhata, et enne esimesi etendusi läbi teha veel tõsine ja pingeline prooviperiood, et siis 3. oktoobril juba täiesti uues värskuses ning absoluutselt uuel tasemel publikule jälle rõõmu pakkuda,” lubas Uuspõld.

Monoteatri uus mees Anatoli Tafitšuk jõudis suvel publikuga vaid korra kohtuda. Ometi teenis ta kiitvaid hinnaguid.

Tafitšukki näeb Monoteatri etenduses “Minu hind”.

Sarnaselt Uuspõlluga on Tafitšukil käsil elu raskemaid prooviperioode, mis sai alguse 1. septembril ja lõpeb hooaja avaetendusel 20. septembril Tallinna Vene kultuurikeskuses.

Tallinna kõrval mängitakse etendust septembris ja oktoobris Tartu Vanemuise väikeses majas. Jan Uuspõllu etenduse enamik lavastusi leiab oktoobri lõpuni aset Tallinnas.

Monoteater kogus esimese hooajaga 60 000 ja teise hooajaga 64 000 külastajat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles