500 räästapääsukest vallutasid majakatuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räästapääsuke
Räästapääsuke Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias elav abielupaar sai selle nädala teisipäeval üllatuse osaliseks, kui umbes 500 räästapääsukest nende maja katuse vallutasid.

68-aastane Clive Lisseman ja ta naine Jackie elavad Worvestershire`is Malvernis, edastab Daily Mail.

Asjatundjate sõnul või suur hulk pääsukesi valida Lissemanide maja katuse paigaks, kus valmistuda talveks Aafrikasse lendama.

Kui need linnud lahkuvad Briti saartelt tavaliselt oktoobris, siis nüüdne jaheduslaine võis neid sundima teekonda varem ette võtma.

«Taevas oli lindudest lausa must. Oletada võib, et majakatus oli nende kohtumispaik,» lausus Jackie Lisseman.

Paari sõnul on nad selles majas elanud 30 aastat ning midagi sarnast ei ole nad varem näinud.

«Garaaži katusel võis olla umbes 100 lindu. Kokku võis pääsukesi olla vähemalt 500. meie maja oli piirkonnas ainuke, mille katusele räästapääsukesed laskusid. See oli suurepärane vaatepilt,» lisas Jackie Lisseman.

Õnneks ei olnud Lissemanidel sellist kogemust nagu 1963. aastal valminud Alfred Hitchcocki õudusfilmis «Linnud», milles Californias asuv väikelinn satub lindude rünnaku alla.

Ornitoloogide sõnul suure hulga räästapääsukeste koos nägemine üsna haruldane.

«Tavaliselt on neid linde näha kuni 30 pääsukesest koosnevas grupis. Lindude nüüdse käitumise võis põhjustada jahe ilm,» sõnas ornitoloog Graham Madge.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles