Maire Aunaste päevast 9/11: ma olin kaksiktornidest 700 meetri kaugusel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: ERR

Saatejuht ja ajakirjanik Maire Aunaste ütles, et 9/11 on kõige õudsem kogemus, millega ta on oma elus kokku puutunud.

«Ma oli 700 meetri kaugusel nendest tornidest. Ma olin kindlalt ainus eestlane, kes oli nii lähedal.  Ma olen ka ainus eestlane, kes pole iial ühtegi intervjuud sellel teemal andnud, kuna keegi pole teadnud, et ma seal olin,» ütles Maire Aunaste «Terevisioonis».

«Ma olin seal samas sellel hetkel, kui lennukid olid tornidesse sisse sõitnud. Siis ma läksin praamile, mis oli viimane ja viis meid Manhattanilt Staten Islandile. Praamis oli umbes 3000 inimest, kes kõik evakueeriti. Ja kui me olime praamil ja see ei olnud veel sõitma hakanud, siis need tornid kukkusid alla. Me muidugi ei teadnud, miks see tuhk meid mattis. Enne me ei teadnud, kui olime saarel ja vaatasime tagasi ja seal polnud midagi näha,» rääkis Aunaste.

«See oli kõige õudsem asi, mida ma oma elus olen näinud,» lisas Aunaste.

«10.30 jõudsin ka koju ning viisin ennast teleri vahendusel toimunuga kurssi. Kodus oli ka mees,  kes vaatas ja ütles: «Tänasest alates ei ole miski enam endine.» Täpselt nii oligi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles