Jalgratturid otsivad kauneid paiku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba teist aastat korraldab Valga maavalitsus maakonna sünnipäeva puhul meeskondliku seiklusmängu «Leia Valgamaa ...», mis läbitakse kolmeliikmeliste meeskondadena jalgratastel. Sedapuhku saab see teoks eeloleval laupäeval.

Möödunud aastal Valga maakonna 90. juubeli tähistamiseks ühise mõttetöö käigus sündinud üritusest loodetakse maavalitsuse avalike suhete juhi Kaja Mõtsa sõnul välja kujunevat iga-aastane traditsioon.

«Ürituse üks eesmärk on tutvustada noortele, nii kohalikele kui väljaspoolt maakonda pärit, Valgamaad. Toona tekkiski ümarlaual ühiselt mõte korraldada selline jalgrattal orienteerumine, et iga huvigrupp saaks sünnipäevast osa. Meil on sellised sportlikud inimesed, kes idee välja käisid,» rääkis Mõts.

Möödunud aastal peetud seiklusmängu kestel otsisid meeskonnad Valgamaa keskpunkti, mida ei oldud seni välja mõõdetud. Regio abil sai see ka siis leitud. «Nagu eelmiselgi aastal, ei tea keegi võistlejatest, mida õieti otsitakse ja see selgub viimases kontrollpunktis,» selgitas Mõts.

Kui eelmisel aastal oli ühel trassil kaks kontrollpunkti, siis tänavu on rada veidi pikem ja kolme punktiga. Selle pikkus on orienteeruvalt 30 km. Igas kontrollpunktis on vaja lahendada lisaülesandeid, mis puudutavad Valgamaad. «Oma abistava käe on teist aastat ulatanud Kaitseliit, kes mehitab ja teeb ülesande ühes punktis,» kõneles Mõts.

Start antakse üheaegselt Valga Pedeli puhkeala Rimi-poolsest parklast, Helme ordulossi parklast ning Pühajärve SPA ja puhkekeskuse parklast. Stardis saavad kolmeliikmelised meeskonnad kätte kaardi legendiga. Finišikohta hoitakse saladuses ning see selgub viimases kontrollpunktis. Kontrollaeg on viis tundi, kuid eelmise aasta kogemus näitas, et tegelikult tullakse toime poolega antud ajast.

Võistlus toimub liikluseks avatud teedel, nii asfaldil kui kruusal. Kontrollpunktides saab juua ja vajadusel esmaabi ning finišis pakutakse suppi ja teed. Osalema oodatakse kõiki huvilisi alates kümnendast eluaastast. Kindlasti peavad kõigil osalejatel olema kiivrid.

Registreeruda saab kohapeal, aga ka kuni 9. septembrini Kaja Mõtsale teada andes. «Julgustan kõiki tulema. Meie omalt poolt teeme kõik, et lapsed vajadusel alguspunkti tagasi toimetada,» kinnitas Mõts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles