Vene president ärgitab kaasmaalasi viina asemel veini jooma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medevedevi arvates tuleks venelastel hakata viina asemel veini tarbima.

Medvedev lisas, et veinitööstus on üks majandussektoreid, mis aitab alkoholismiga võidelda, kirjutab The Telegraph.

«Riigid, kus on pikaajalised veinitegemise traditsioonid ning tugev veinitööstus, ei esine alkoholi liigtarbimise probleemi. Liigtarbimise tekitavad tavaliselt teised alkohoolsed joogid, mitte vein,» on Vene presidendi seisukoht.

Samas on Medvedev avalikkuse silme all olnud alati tassi tee, mitte klaasi veiniga.

Medvedev loodab, et Venemaa lõunaosa veinitööstus areneb ning suudab riiki varustada kõrgekvaliteediliste veinidega.

Venemaa populaarseimad alkohoolsed joogid on viin ja õlu, vein on kolmandal kohal. Kuid impordimaksude tõttu on vein neist kahest eelnimetatud joogist kallim.

Venemaa alkoholieksperdi Vadim Drobizi sõnul on Medvedevi idee hea, kuid selle elluviimine võib võtta oma 20 aastat.

«Luua ei tule mitte ainult tugev veinivalmistamise kultuur, vaid eelkõige tekitada veinitarbimise harjumus. Enamik venelasi on nii vaesed, et neil lihtsalt ei ole raha, et endal välismaiseid veine osta ja selle tõttu tarbitakse odavat kodumaist viina,» sõnas ekspert.

Ta jätkas, et kui teistes riikides on igas hinnaklassis alkohoolseid jooke, siis Venemaal ei saa madalam ühiskonnakiht endale kvaliteetseid alkohoolseid jooke rahapuudusel lubada.

Venemaal käivitatud alkoholismi vastu võitlemise kampaania käigus kehtestati viina miinimumhind, toidupoodides keelati alkoholi müük ning alkoholijoobes rooli taha istumise eest määratavaid karistusi karmistati.

Venemaal sureb alkoholiga seotud põhjustel aastas umbes 500 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles