Hiphopi suurkuju Grandmaster Flash annab Eestis kontserdi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grandmaster Flash väisab eestit.
Grandmaster Flash väisab eestit. Foto: promo

Tänavu 3. oktoobril jõuab Eestisse hiphopmuusika legend Grandmaster Flash USAst, kes pani esimesena füüsiliselt oma käe vinüülplaadile ja hakkas sellega manipuleerima.

Kontserdi pressiesndaja Gunnar Viese teatel lõi Grandmaster Flash, kodanikunimega Joseph Saddler seitsmekümnendate aastate lõpus oma grupi The Furious Five. Kuulsus kasvas, mida vaatemängulisemaks muutus Grandmasteri vinüüli mängimine, milleks ta kasutas sõrmi, varbaid, küünarnukke ja kõiki vahendeid, mis olid käeulatuses.

Grandmaster Flash ja the Furious Five said plaatinaplaadi staatuse singliga “The Message”. Singel “The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel” viis aga hiphopmuusika suure publikuni – see oli esimene DJ loodu, mis salvestati. Edasine on juba ajalugu, mida tegid sellised lood nagu “Superappin”, “Freedom”, “Larry’s Dance Theme” ja “You Know What Time It Is”.

Flashil on iganädalane show “Sirius The Flash Mash” raadiojaamas Hot Jams 50. Tegu on kaleidoskoobiga Flashi väga erinevast muusikamaitsest. Flash on oma karjääri jooksul võitnud väga palju muusikaauhindu.

Olgugi et Grandmaster on olnud muusikaäris palju aastaid, ei näita ta väsimuse märke. Ta esineb ja mängib ning avaldas 2009. aastal albumi “The Bridge - Concept of a Culture”, mõni aeg tagasi ilmus poelettidele tema mälestusteraamat “The Adventures of Grandmaster Flash – My Life My Beats”.

Hiphopi legendi näeb 3. oktoobril Tallinna Rock Cafes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles