Homme esineb Von Krahlis leedukate punt Metal on Metal

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürituse jaoks tehtud reklaampilt
Ürituse jaoks tehtud reklaampilt Foto: -

Homme, 9. novembril esineb Von Krahlis Leedu kõmuline artistide kooslus Metal on Metal.

Kolmikusse, mille manifestiks on «The Riot Music to Dance To» kuuluvad DJ'd-produtsendid ja isehakanud popstaarid Manfredas, Kym Wild ja Miss America. Nende ühisnimetaja Metal on Metal on pihta pandud Krafwerki loost ning nad esinevad, seljas punased töökombinesoonid, sest plaadikeerutamine «on üks räpane töö».

2005. aastal kohtusid Vilniuse underground klubis «Stereo 45» kolm paadunud melomaani – bängivate hümnide spets ja hip-hopi fänn Manfredas, italo disco / dark / nu wave maniakk Kym Wild ja Miss America, kelle nõrkuseks ohtlik kitarrisaund.

Selsamal peol sooritati oma esimene, vodkahägune, n-ö kirvega miksitud DJ-debüüt. Seejärel koonduti ühise sildi «Nesakyk Mamai!» («Ära emale ütle!») alla ja esitati samas klubis hulga eklektilisi hea ja kurja piire ületavaid sette. Enamik neist lõpetati alles turvamehe ähvardusel.

Peagi kolis Nesakyk Mamai oma piiretrotsiva hoiaku ja lärmakate gruupide ning fännide armeest saadetuna Leedu tuntuimasse klubisse «Gravity». Poolehoidjate hulk kasvas ning kohalik mõjukas maitsetsensor, veebisait Ore valis neid kaks aastat järjest leedu parimaiks DJ'deks.

Soojendanud selliseid staare nagu Carl Craig, Felix Da Housecat, Zombie Nation ja Andrew Weatherall, otsustasid plaadikeerutajad, et on aeg ka ise muusikat tegema hakata. Nende vaimustavalt lärmakas electrometal rada «No
Front Teeth», mille stiilimääratlusena käivad autorid välja happelaksu all Bruce Lee või Bukowski elu kaheksasse minutisse surutult, pälvis soosivaid hinnanguid sellistelt tuusadelt nagu Fatboy Slim, Groove Armada, Pete Tong, Kissy Sell Out jt.

Haistes menu ja plaadilepingut, otsustas Nesakyk Mamai oma nime igaks juhuks muuta, et pepsid lääne kriitikud neid eksikombel mingiks indiaani hõimuks ei peaks ning pännati Kraftwerki loost Metal on Metal uus nimesilt. Trikk läks läbi, sest juba käesoleva aasta 2. augustil avaldas legendaarne big beat plaadifirma Skint nende esiksingli «No Front Teeth». Briti Radio One mängis lugu päris hoolega ning veebiajakiri Popjustice möönis tunnustavalt, et too singel «kõlab nagu undav pea pärast Glastonbury festivali». Juhtiv DJ-ajakiri iDJ avaldas kärmelt tõusvate Leedu tähtede profiili.

Metal on Metal live-debüüt leidis aset sel suvel Mancesteri Eurocultured festivalil. Jäädes uskuma kenade Briti tüdrukute kommentaare stiilis «nad on päris head», valmistusid metalonid järgmiseks põrutavaks audiovisuaalseks rünnakuks, mis sai teoks käesoleval sügisel Vilniuses koos Islandi bändiga Gus Gus.

Viimasel ajal on Metal on Metal olnud hõivatud oma esimese video filmimisega, mis lunastab peagi esmaeetri Balti MTV kanalil, mis on ühtlasi ka kahe Metal on Metali mehe – Miss America ja Manfredase – igapäiseks töökohaks.

Hiljuti sattusid paljunäinud-kuulnud leedukad kuulama Kanada speed-metal pioneeri Anvili albumit ning kaotasid kollektiivselt teadvuse. 9. novembriks lubasid nad end siiski koguda, et Tallinna klubikultuuri turgutama tulla.

Lisaks astuvad reedel Von Krahli DJ pulti kohalikud kangelased Paul Oja, Critikal ning Erik Morna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles