Artur Talvik tahab teha maailma romantilisima filmifestivali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Peeter Langovits

Toompea filmifestivalist tahetakse teha traditsioon - tasuta nädalaajane filmiõhtu programm jõuab lõpule juba sel kolmapäeval.

Toompeal, Kohtuotsa vaateplatvormil, algas Luscher & Matieseni filmifestival 1. septembril. Festival jätkub kuni kolmapäevani ja filmiõhtud on külalistele tasuta. Igal õhtul esitatakse üks mängufilm ja enne filme on võimalus nautida elavat muusikat.

Luscher & Matieseni filmifestivali korraldatakse juba kolmandat korda. Korraldajad soovivad teha sellest iga-aastase traditsiooni. «Me sihime juba järgmisse aastasse. Tulekul on Eesti filmi juubeliaasta ja meie festivali suunitlus on seotud sellega. Plaanime näidata filme, mis räägivad Eestist, kuid välismaalaste pilgu läbi. Ehk siis näitame välismaa filme, mis on kuidagimoodi seotud Eestiga. Usume, et meie väikesel filmifestivalil on oma koht Eesti filmifestivalide maastikul. Oleme ka kindlad, et see festival sobib Toompeale väga hästi. Tahame teha sellest traditsiooni,» ütleb peakorraldaja Peke Eloranta.

Artur Talviku sõnul ei muutuks vanalinn mitte masinlikuks teemapargiks, vaid säilitaks oma sajanditepikkuse romantilise loomuse. «Paljudes kohtades vanalinnas on see juba kaduma läinud. Aga see festival tehakse romantika tagasitoomise eesmärgil.»

Luscher & Matieseni filmifestival toimub Toompeal, Kohtuotsa vaateplatvormil, aadressil Kohtu 12. Kolmapäeval, 7. septembril linastatakse festivali viimane film «Metsik graatsia» (Savage Grace), mis põhineb skandaalsel tõsielulool. Film algab kell 21:15, kuid enne seda saab kella 20:00st nautida elavat muusikat. Korraldajad soovitavad riietuda vastavalt sügisilmale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles