Amazonase indiaanlanna on 121-aastane?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazonase indiaanlanna on 121-aastane?
Amazonase indiaanlanna on 121-aastane? Foto: SCANPIX

Brasiilias Amazonase piirkonnas elav indiaanlanna tähistas möödunud laupäeval oma 121. sünnipäeva.

Kaxinawa hõimu kuuluv Maria Lucimar Pereira on ta hõimu liikmete sõnul just nii eakas, kirjutab BBC.

Hõimu kinnitusel seisab naise sünnitunnistusel, et ta on sündinud 1890. aastal.

Guinnessi rekordite raamatu andmetel on ametlikult maailma vanimaks inimeseks USAs elav Besse Cooper, kes on 115-aastane.

Pereira sõnul on ta pikaealisuse taga tervislik eluviis. Ta toitub regulaarselt ning ta menüüs on näiteks grillitud liha, ahviliha, kala, maniokk ning banaanipuder. Ta ei tarbi soola, suhkrut ega töödeldud toiduaineid.

Ta ei ole kunagi suurlinnas elanud ega oska Brasiilia ametlikku riigikeelt  - portugali keelt. Ta on terve oma elu rääkinud kaxinawa keelt. Kaxinawa hõim elab Brasiilia lääneosas ja Peruu idaosas.

Ka on ta vanemas eas jäänud füüsiliselt aktiivseks. Ta on oma külas tuntud ka kui muinas- ja rahvajuttude jutustaja.

Maria Lucimar Pereirast ja ta perest tegid fotod Brasiilia rahvusliku sotsiaalturvalisuse instituudi (INSS) esindajad, kes eakat naist külastasid.

Sotsiaalametnikud käivad üle 110-aastasi brasiillasi nende kodudes sünnipäevadel õnne soovimas. Samas saavad nad kinnituse, kas eakad on elus ning kas neile tuleb pensioni edasi maksta.

Guinnessi rekordite raamatu esindaja sõnul ei ole neil Maria Lucimar Pereira ega tema pereliikmetega kontakti olnud. Selle tõttu jääb maailma vanimaks inimeseks ameeriklanna Besse Cooper.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles