Raadiod peavad tähtsaks hommikuprogrammi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Sügishooajal ilmus raadioeetrisse uusi hääli ja saateid. Milliseid just, uuris Eesti tähtsamate raadiojaamade programmijuhtide käest Hendrik Alla. Kuulajate arvud on pärit TNS Emori kevadisest raadiokuulatavuse uuringust.

Vikerraadios uus teatrisaade
Eesti esiraadio – 338 000 kuulajat


11. septembril algavas sarjas «Teatrisse!» tutvustab Meelis Kompus uuslavastusi ja räägib lavastajate-näitlejate-kriitikutega. Teatrisaade on eetris kaks korda kuus pühapäeviti vaheldumisi Jan Kausi ja Peeter Helme kirjandussaatega «Loos on asju».

«Vikerhommiku» saatejuhina jätkab suvel alustanud Andres Ammas, kellele lisandub Toomas Luhats. Sellele järgnevas «Huvitajas» räägib tehnikateemadest uus saatejuht Madis Kimmel, kelle hääl kuulajatele juba suvel tuttavaks sai.

Nädalavahetusel jätkub suvel alanud rahvaste traditsioonidele, rituaalidele ja pärimustele pühendatud sari «Veel üks maailm», mida teevad folklorist Marju Kõivupuu, orientalist Martti Kalda ja Haldi Normet-Saarna.

Raadio 2 vaatab tulevikku
Viies koht – 149 000 kuulajat

«Raadio 2 alustab oma sügiskava sujuvalt,» ütles Emori järgi 149 000 kuulajaga edetabelis viiendal kohal oleva jaam peatoimetaja Heidy Purga.

Mart Normet ja Erik Moora, kes lõpetasid kevadel «Elamise kunstiga», võtavad vaatluse alla futuristlikud teemad oma uues saates «Tagasi tulevikku». Mehi huvitab, kuidas hakkab meie elu välja nägema paari­kümne aasta pärast.

Urmas Vaino uues saates «Poolt ja vastu» saavad kaks eri seisukohtadel olevat stuudiokülalist arutleda sotsiaal- ja kultuuripoliitiliste teemade üle. Sõna saavad ka raadiokuulajad.

Alates septembrist on Raadio 2s kell 18 võimalik kuulata ERRi pikka päevakaja, seni piirduti pealkirjade ettelugemisega. Hommikuprogrammi teevad endiselt Madis Aesma ja Indrek Vaheoja, reedeti Igor ja Oleg.
«Ingrid Peegi ülipopulaarne «Hallo, Kosmos!» kestab kindlasti vähemalt aasta lõpuni,» lubas Purga.

Kuku raadiosse läinud Aimar «Pickney Tiger» Ventseli asemel juhivad «Etnokonserve» Ringo Ringvee, Toomas «Don» Erikson ja Jalmar
Vabarna.


Star FM jagab raha
Neljas koht – 196 000 kuulajat

Hommikuprogrammis jätkatakse populaarse kolmiku Pille Minevi (sellest hooajast ka TV 3 uudisteankur – toim), Ženja Fokini ja Allan Roosilehega. Jätkub menukas igahommikune «Sünnipäevamäng» (kell 7.15), milles on igal hommikul ühel raadiokuulajal võimalus võita 500 eurot.

«Sügisel hakkame taas oma kuulajaid suurkontsertidele saatma,» rääkis programmijuht Allan Vinogradov. Septembrimängu auhind on reis kahele Londonisse George Michaeli kontserdile, oktoobris Riiga Elton Johni kontserdile.

Vinogradov lubas, et lähiajal ilmub nutitelefonirakendus, mis võimaldab mobiiltelefoni abil ükskõik kus raadiot kuulata.

Gerli Padar Elmaris
Kolmas koht – 250 000 kuulajat

Elmari programmijuht Owe Petersell ütles, et kardinaal­seid muudatusi plaanis ei ole. Suurim uuendus on see, et kella 15–19 on stuudios kaks inimest, et pakkuda põnevamat programmi tööpäeva lõpetajatele. Üks neist on uus Elmari saatejuht Gerli Padar.

Üles soojendatakse kaks aastatetagust saadet. Esiteks «Elmar üllatab» igal argipäeval, kus saatejuhid tavalistele inimestele helistavad ja nendega nalja viskavad. Teiseks naaseb nädalavahetusel eetrisse «Laulutund» Vaike Hannusti juhtimisel. Selle peaauhinnaks on musikaalse raadiokuulaja esiksingli produtseerimine.




Sky Plus teeb usunalja
Teine koht – 264 000 kuulajat

«Raadio Sky Plus läheb sügisele vastu nii sisuliste kui väliste muudatustega,» lubas religiooniteemadega flirtiva reklaamikampaania loonud raadiojaama programmijuht Priit Vare. «Kella kuuest kümneni kestvat hommikuprogrammi juhivad apostlid Kivisaar, Märks ja Aaliste. Iga hommik koos nendega saab olema kui ülestõusmispüha!»

Pihitooli rollis jätkab laupäeviti «Naistekas», pühapäevane «Soovikas» võtab kuulda kõigi palved.

«Sky Plus on jumalast hea raadio!» ütles Vare.

Kukus uus hommikuhääl
Kuues koht – 128 000 kuulajat

Raadio 2st liikus Kuku raadiosse hommikuprogrammi tegema Aimar Ventsel, kes asendab Olaf Suuderit. Teised hommikuprogrammi tegijad on juba tuttavad.

Hommikuprogrammi lisanduvad spordiuudised, uuendusena on nüüd mõlemad saatejuhid eetris juba kell 6 hommikul. Peatoimetaja Hindrek Riikoja sõnul peab igas pooltunnis olema mõni põhjalikum päevakajaline teemakäsitlus.

Teised hommikuprogrammi tegijad on Kristel Kossar, Kristi Kool, Erki Berends, Rasmus Kagge ja Rohke Debelakk.

Kristel Kossar teeb reedeti uut koolisaadet «Koolon». Laupäeviti läheb eetrisse majandussaade «Buum», mille autoriteks on Ede Schank Tamkivi ja Erki Kert.

Uunos eriliste muudatusteta
Kaheksas koht – 115 000 kuulajat

Raadio Uuno hommikuprogramm «Totaalne ärkamine» jätkus 1. septembril vanade jõudude Vaiko Epliku ja Aleksander Otsa juhtimisel.

«Teist hooaega väisab äratussaadet Soome ehitusmees Yrjö. Tegu on kuulajate poolt armastatud ja oodatud huumorirubriigiga, mille uued osad on eetris esmaspäeviti kell 8.40,» ütles programmijuht Andres Pangsepp.

Teisipäeviti jätkab hommikuprogramm populaarse saateosaga «Laulud lahingusse», kus võistlustules on saatejuhtide valitud laulud. Maailmas populaarsust kogunud raadiomäng «Saladuslik heli» on nüüd reedeti ka Uuno hommiku­programmis.

Klassikaraadios kontserdid
Kümnes koht – 53 000 kuulajat


Kontserdihooaeg toob Klassikaraadio otse-eetrisse hulganisti kodumaist muusikaelu.

Septembris vahendab Klassikaraadio 20 kontserti: Arvo Pärdi päevad, ERSO juubelihooaja algus, Eesti Filharmoonia Kammerkoori 30. aastapäeva kontsert, Erkki-Sven Tüüri autorikontsert jne. Klassikaraadio salvestab Orchestre de Paris’ esinemise ning valiku etteasteid Viljandi kitarrifestivalilt, mis jõuavad eetrisse hiljem.

Esmaspäeviti toimuvad ülekanded eliitkontsertidelt Londonis ja EBU muusikavahetusprogrammi kaudu pakutakse kuulajaile maailma parimate muusikute live-salvestisi.

Jätkuvad harjumuspärased «Helikaja», Jüri Kuuskemaa ajaloosari «Vana Tallinn», nüüdisaegset kunsti uuriv «Kunstiministeerium», filmimaailmas rändav «Kino. Kino», «Fantaasia», «Da Capo» ning pühapäevane «Sooviklassika». Ignar Fjuki sari «Räägivad» uurib ikka reedeti kultuuripoliitilist hetkepilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles