Piletimäng: Võida pääsmed «Ooperifantoomile»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Jacobs`i "Ooperifantoom" Saku Suurhallis 4.-7.12.08 - Shouvik Mondle (ooperifantoom)ja Toni Dolce (Christine)
Ivan Jacobs`i "Ooperifantoom" Saku Suurhallis 4.-7.12.08 - Shouvik Mondle (ooperifantoom)ja Toni Dolce (Christine) Foto: Jelena Rudi

Selle nädala lõpuni etendub Saku Suurhallis Ivan Jacobsi grandioosne muusikal «The Phantom of the Opera».



Elu24.ee loosib oma lugejate hulgast välja neli võitjat, kes pääsevad koos kaaslasega pühapäeval, 7. detsembril kell 20.00 muusikali nautima.

Et piletiloosis osaleda, saada oma nimi ja telefoninumber märgusõnaga «Fantoom» aadressile pilet@elu24.ee.

Võitjate nimed avaldame täna, 5. detsembril kell 17.00 Elu24.ee lehel ja võtame võitjatega ühendust.

Koos kaaslasega pääsevad muusikalile:

Tarvo Uusoja
Kristi Randla
Silja Poller
Ülle Kirotbek

Palju õnne! 



***

New Yorgi helilooja ja luuletaja Ivan Jacobsi muusikal on üks Leroux’ romaani lavaversioonidest. Kokku on esmakordselt 1909–1910 ilmunud ja väidetavalt Pariisi ooperis toimunud tõsielulistel sündmustel põhineva teose lavavariante kolmekümne ringis.

Etenduse jaoks Ameerikast kaasa toodav tehniline pool – lava, dekoratsioonid, seadmed – on sedavõrd keeruline, et ületab etenduse maaletooja Jüri Makarovi kinnitusel oma komplitseerituselt kõik varasemad Eestit väisanud suurprojektid, David Copperfieldi oma kaasa arvatud.

«Publikut ootab Saku Suurhallis ees täiesti uus kohtumine tuttavate tegelaste ja tuttava teemaga,» kinnitab Makarov. Laval saab näha ka kuulsat kristall-lühtrit, mis on originaallühtri täpne rekonstruktsioon. Stseen, kus lühter kohutava kiiruse ja valgusmängu saatel alla langeb ja plahvatab, on hingematvalt ehe, kuigi tegemist on siiski vaid keerulise eriefektiga.

Tegijad meenutavad muigelsui, kuidas Lissaboni etendusel põgenesid selle stseeni ajal orkestriaugust kaks muusikut, kes arvasid, et lühter neile tõepoolest peale kukub. Tegelikult pole ohus muidugi kellegi elu ega tervis – kui mitte arvestada võimalust vaimustusest hingetuks jääda, sest lavastaja ja koreograaf Joseph Patton kavatseb etenduse teha tõeliselt suurejoonelise.
/www.makarov.ee/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles