USA kõige pikem inimene on 220 sentimeetri pikkune asešerif

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Bell
George Bell Foto: AP / Scanpix

Guinnessi rekordite raamatu kinnitusel on USA kõige pikem inimene asešerifina töötav George Bell, kelle pikkus on 220 sentimeetrit.

Norfolkis elav 50-aastane Bell on näiteks viis sentimeetrit pikem kui NBA praegu kõige pikem mängija Yao Ming, kuid liiga lühike, et kanda maailma kõige pikema inimese tiitlit, kirjutab Yahoo news.

Ameeriklane Bell jääb kasvus alla ukrainlasele Leonid Stadnõkile, kes on 253 sentimeetri pikkune ja hiinlasele Bao Xi Shunile, kelle pikkus on 232 sentimeetrit.

«Ma ei kurda oma pikkuse üle, mulle meeldib see,» sõnas Bell.

Bell kuulutatakse täna ametlikult USA pikimaks inimeseke ABC telekanali hommikuprogrammis «Good Morning America».

Guinnessi rekordite raamat hakkas USA kõige pikemat inimeste otsima selle aasta augustis. Belli endine abikaasa registreeris ta internetis sellele konkursile. Belli pikkust kinnitas tema perearst ametliku dokumendiga.

Belli sõnul oli ta üheksa-aastasena juba 160 sentimeetri pikkune. Koolis keskastmes olles oli tema kasv 180 sentimeetrit, keskkooli lõpuks aga juba üle 200 sentimeetri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles