Lääne-Friisi saartele jõudsid tuhanded banaanid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaldale uhutud banaanid Lääne-Friisi saartel
Kaldale uhutud banaanid Lääne-Friisi saartel Foto: AP / Scanpix

Põhjameres, Hollandi ranniku lähedal asuvatele Lääne-Friisi saartele, Terschellingile ja Amelandile, jõudsid tuhanded banaanid.

Politsei andmetel kukkus sealsetes vetes sõitnud kaubalaevalt tormiga kuus banaanilastiga konteinerit üle parda ja vähemalt üks neist tuli lahti, kirjutab Yahoo news.

Terschellingi majakavahi Gossen Bureni kinnitusel oli terve rand lõunamaiseid, küpsemata puuvilju täis.

«Iga saare elanik võis sealt endale kimbu banaane koju viia. Banaanid jõudsid ka naabersaarele Amelandile,» lisas Buren.

Terschellingi elanikele pole sellised juhtumid üllatuseks, sest ka varem on nende randa kummalisi asju uhutud. Aasta tagasi näiteks oli ranna-alal tuhat paari tennisejalatseid, suures koguses on leitud ka alumiiniumist kirjakaste ja laste mänguasju. 20 aastat tagasi aga leidsid kohalikud elanikud väga palju kampsuneid.

«Randa jõudnud banaanid olid rohelised. Ma ei oska öelda, kas ka soolaka merevee maitsega, sest me ei maitsnud neid,» selgitas majakavaht.

Kohalikud elanikud soovitasid banaanid kokku korjata ja loomaaedadele saata.

Politsei kinnitusel pole neil veel täpseid andmeid, kuidas banaanilast merre jõudis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles