Enim Grammysid jahivad Coldplay, Jay-Z ja Ne-Yo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Martin koos bändiga Coldplay kandideerib kuuele Grammyle.
Chris Martin koos bändiga Coldplay kandideerib kuuele Grammyle. Foto: AP / Scanpix

51. Grammy auhindade galal, mida peetakse 8. veebruaril Los Angeleses, püüab arvukalt auhindu briti indie-rokkbänd Coldplay. Ansambel kandideerib nii aasta albumi, aasta plaadi, aasta rokkplaadi, aasta rokklaulu, parima rokklaulu ja parima poplaulu kategoorias.


Räppar Lil Wayne on esindatud koguni kaheksas ning hiphopparid Jay-Z ja Ne-Yo kuues kategoorias. Parima naispoplaulja tiitlit jahivad Adele, Sara Bareilles, Duffy, Leona Lewis, Katy Perry ja Pink ning parima meespoplaulja tiitlile võistlevad Kid Rock, John Mayer, Paul McCartney, Jason Mraz, Ne-Yo ja James Taylor.



Parimaks uueks artistiks kuulutatakse kas Adele, Duffy, Jonas Brothers, Lady Antebellum või Jazmine Sullivan. Aasta laulu nominendid on Estelle ja Kanye Westi laul «American Boy», Adele «Chasing Pavements», Jason Mrazi «I’m Yours», Sara Bareilles’ «Love Song» ning Coldplay «Viva La Vida».



Parimaks rokklauluks saab kas Bruce Springsteeni «Girls In Their Summer Clothes», Radioheadi «House Of Cards», Death Cab for Cutie «I Will Possess Your Heart», Kings of Leoni «Sex On Fire» või Coldplay «Violet Hill». Parima poplaulu koostöö nominendid on Alicia Keys ja John Mayer «Lesson Learned», Madonna, Justin Timberlake ja Timbaland «4 Minutes», Robert Plant ja Alison Krauss «Rich Woman», Rihanna ja Maroon 5 «If I Never See Your Face Again» ning Jordin Sparks ja Chris Brown «No Air».



Tänavust Grammy auhindade show’d, kus esinesid näiteks Aicia Keys, Kanye West ja Amy Winehouse, vaatas üle 17 miljoni inimese. Auhinna pälvis ka Ameerika president Barack Obama. Tol ajal oli mees veel Illinoisi senaator ning sai parima helisalvestise auhinna oma pealelugemise eest audioraamatus «The Audacity Of Hope: Thoughts On Reclaiming The American Dream». (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles