Arnold Rüütel: mul oli 20 aastat tagasi isiklik relv

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: Liis Treimann.

President Arnold Rüütel tunnistab Kanal 2 saates «20 aastat hiljem», et tal oli  Eesti taasiseseisvumise ajal isiklik relv, millega ta käis lasketiirus harjutamas.

Arnold Rüütli turvameheks ja ihukaitsjaks oli 20 aastat tagasi  tänaseks ärimeheks saanud Urmas Sõõrumaa. Rüütel ütleb, et  Sõõrumaa oli arvestanud ka atentaadi ohuga.«Sellest oli ka juttu ja ma arvan, et ta täitis oma ülesannet väga kvalifitseeritult. Ta istus alati juhi kõrval samas autos, millega mina sõitsin.»

«Julgen öelda, et ka ma ise olen relvastatud erinevate relvadega. Sellel ajal olid nad mul olemas lahingurelvast teatripüstolini. Ka väike, mis mahtus peopesasse. Olgu öeldud, et olin teatud määral ka harjutanud. Võin kiiresti käsitleda ühte või teist relva. Kadriorgu tuli minule kirju, kus mind füüsiliselt ähvardati kuni füüsilise hävitamiseni. Olin sellega küllalt harjunud, kuid leppisin kokku, et ma ei informeeri üldsust, et mitte rahvast ärritada. See oleks võib-olla võinud esile kutsuda selliseid olukordi, mis oleks kahjustanud suhteliselt tasakaalustatud poliitilist keskkonda,» lisab Rüütel.

Täispikk intervjuu president Arnold Rüütliga jõuab Kanal 2 ekraanile juba pühapäeval kell 20:05. Saatejuht on Hannes Võrno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles