Olaf Suuder lahkub Kuku raadio hommikuprogrammist

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olaf Suuder
Olaf Suuder Foto: Peeter Langovits

Järgmisel nädalal algab Kuku raadios sügiskava, kuid selles pole enam kohta hommikuprogrammi saatejuhile Olaf Suuderile, kes on Kukus saateid teinud juba kaheksa aastat. Viimane Olaf Suuderi ja Gaute Kivistiku juhitud hommikuprogramm läks eetrisse teisipäeval.

«Kui ausalt vastata, siis uus luud (Kuku raadio uus peatoimetaja Hindrek Riikoja – toim) peab pühkima, ja ju siis olid teised plaanid,» ütles Suuder. Suuder tunnistas, et kuna ta on ka Kanal 2 uudistemagasini «Reporter» saatejuht, siis võib vahel juhtuda, et üks saade lõpeb õhtul kell 21 ja teine algab juba hommikul kell 7.

«Teinekord on hommikune ärkamine raske, aga ise oleksin ma seda tööd hoidnud,» märkis Suuder. «Mulle meeldib raadiotöö rohkem kui tele.»

Kukus töötatud aastate jooksul on Suuder vaid korra sisse maganud. «Ma olin väga koormatud muude töödega ja võib-olla tundus uuele juhtkonnale, et ma ei leidnud piisavalt aega saate ettevalmistamiseks. Ja kui see niimoodi on, siis ma ei vaidle üldse vastu – teinekord sai mindud ka kergemat teed pidi,» tunnistas Suuder.

Igatahes tuli lahkumineku otsus raadio poolt. Suuder soovis hommikuprogrammi teha just oma vana sõbra Gaute Kivistikuga. Kui raadiojaam saatejuhte vahetas, oleks Suuder oma sõnul niikuinii lahkunud.

Suuder ei välista, et teeb tulevikus jälle raadiotööd, aga praegu on tal piisavalt tegemisi käsil. Samuti ei ole Suuderil vaja majanduslikus plaanis tekkinud auku lappima hakata.
«Raadio pakub tegijale improvisatsioonilisi võimalusi,» ütles Suuder. «Ma olen väga tänulik kõigile, kes minu tehtud saateid vaatasid ja kuulasid. Mingit kibestumist minus ei ole.» 

Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja ütles, et hommikuprogrammi uueks saatejuhiks saab Aimar Ventsel. Ventsel on hariduselt etnoloog ja teinud etnomuusikasaateid Raadio 2s kunstnikunime Pickney Tiger all.

«Järgmisest nädalast algab uus sügisprogramm ja seoses sellega Suuder enam hommikuprogrammi ei tee,» nentis Riik­oja. «Seoses programmi uuenemisega vahetuvad inimesed ka teistes saadetes. Ühed kahjuks lahkuvad, aga teiselt poolt tulevad uued ja loodetavasti sama head inimesed asemele.»

«Olafile ei tee mina mingisuguseid etteheiteid – ega ta ilmaasjata üle kaheksa aasta pole Kukus saateid teinud,» lisas Riikoja. «Aeg-ajalt inimesed lihtsalt vahetuvad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles