Jaapani firma käskis 2700 töötajal ühesuguse soengu lõigata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani firma käskis 2700 töötajal ühesuguse soengu lõigata
Jaapani firma käskis 2700 töötajal ühesuguse soengu lõigata Foto: SCANPIX

Jaapani ehitusfirma Maeda Corp. andis töötajatele käsu hakata ühesuguseid soenguid kandma.

Selle käsu taga oli Jaapani valitsuse nõue vähendada elektri tarbimist, kirjutab stuff.co.nz.

Mehed pidid lõikama soengud, kus kuklaosal ja külgedel on väga lühikesed juuksed ning pealael pisut pikemad. Naised aga said paažisoengu.

«Meie firma on keskkonnasäästlik ning selle tõttu peavad seda olema ka töötajad. Lühikeste juuste puhul kulub vähem vett ning fööni ei ole vaja kasutada. Ühesõnaga teatud tegevustest loobumine aitab elektrit kokku hoida,» selgitas Maeda Corp. esindaja Chizuru Inoue.

Ta lisas, et kui kõigil töötajatel on lühikesed juuksed, siis on elektri kokkuhoid kindel.

Lühike soeng on hea veel selle poolest, et kui ehitajad võtavad kiivri peast, siis ei ole juuksed segamini.

Jaapani valitsus kutsus pärast märtsikuist looduskatastroofi, mis praktiliset hävitas Fukushima tuumajaama, firmasid ja majapidamisi vähendama elektri tarbimist.

Sel suvel on Jaapan kontrollinud oma riigi kõiki tuumajaamu. Katsete ajaks on seal elektrienergia edastamine lõpetatud. Jaapanis on suviti elektrienergia tarbimine tipus, kuna kliima on siis väga soe ja niiske ning vajatakse konditsioneere.

Ka mitmed teised firmad on välja käinud oma plaani elektrienergia kokkuhoiuks. Näiteks viies tootmise nädalalõppudele ja öisele ajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles