Katrin Karisma: naispresidendini me veel jõuame

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Karisma
Katrin Karisma Foto: Peeter Langovits

Lauljast poliitik Katrin Karisma arvab, et naispresidendi probleem on see, et me ei ole veel oma riigi arengus sinnamaani jõudnud.

«Ma arvan, et Eesti president peaks olema see, et ta on rahva poolt armastatud ja hinnatud inimene. Seda sellepärast, et Eesti rahva juhina peab ta oleme inimene, kelle sõnu kuulatakse ja kelle väljaütlemiste peale mõeldakse,» ütleb Katrin Karisma ajakirjale Naised.

«President peaks olema eeskujuks, keda järgida. Ta peaks olema õiglane, aus, otsekahene ja peaks mõistma oma ameti tõsidust. Toomas Hendrik Ilves täidab oma rolli, ta on hea ja meeldiv riigipea, ma usun, et ta võiks ametit ka jätkata.»

«Naispresidendi probleem on see, et me ei ole veel oma riigi arengus sinnamaani jõudnud, et meil võiks olla naispresident, kuid küll me jõuame selleni. Kui vaadata praegust riigikogu, siis näeme, kui vähe meil seal üldse naisi on ja kuidas suhtutakse nendesse, siis näeme, kui vähe meil seal üldse naisi on ja kuidas suhtutakse nendesse naistesse, kes pürgivad poliitikasse, et seal midagi ära teha. Aga ma usun, et kusagil Eestimaal kasvab üks pisike tüdruk, kellest võib tulevikus saada meie riigi president.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles